•  Berea nu îngraşă, dacă este consumată moderat. În limita a 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, berea poate face parte din stilul de viaţă sănătos al unui adult, după cum confirmă cercetările de profil. Dr. Corina Zugravu – preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie susţine că berea, ca toate celelalte alimente sau băuturi, conţine calorii, însă aportul de calorii din bere este unul redus: 100 ml de bere cu 5% alcool conţin acelaşi număr de calorii precum o cantitate similară de suc de portocale (42 kcal) şi semnificativ mai puţine decât 100 ml de vin roşu (71 kcal) sau lapte (47 kcal), relatează Libertatea.
  •  Sarcina afectează echilibrul hormonal care are ca efect căderea părului. „Dezechilibrele hormonale ovariene sunt cel mai des întâlnite la femei. Şi dezechilibrele tiroidine pot avea ca efect căderea părului”, susţine Daciana Brănişteanu. După ce trece această perioadă organismul se reechilibrează şi părul nu mai cade. Anticoncepţionalele pot fi şi ele o cauză a căderii părului, mai ales dacă au estrogen şi progesteron. Ca tratamente trebuie să apelaţi la o corecţie hormonală, în paralel cu tratamentul pentru stimularea creşterii părului. După chimioterapie este normal ca unul dintre efectele secundare să fie pierderea podoabei capilare, arată doctorulzilei.ro.
  •  Durerile de sâni pot apărea la unul sau la ambii sâni, fiind însoţită adesea de senzaţia de tensiune, de arsură sau junghi. Alteori, poate iradia axilar, spre membrul superior şi chiar spre baza gâtului. La femeile tinere, de multe ori, mastodinia debutează înaintea menstruaţiei. Se succede ciclic, având cauze hormonale şi afectează ambii sâni. În schimb, cea care nu are legătură cu menstruaţia afectează, de regulă, un singur sân, anunţă doctorulzilei.ro.