Petre Apostol

Astăzi şi mâine, la Deva, se vor desfăşura probele din cadrul Campionatului Balcanic de Ciclism pentru juniori şi cadeţi. Printre concurenţii convocaţi în lotul naţional al României se regăsesc şi doi ciclişti prahoveni, amândoi participanţi la juniori, anume Valentin Vasiloiu (CS Petrolul Ploieşti, antrenor Constantin Ciocan) şi Gerhard Dumitrescu (CS Conpet Ploieşti, antrenor Cornel Popa).
Cei doi tineri sportivi prahoveni s-au numărat printre protagoniştii unuia dintre cele mai strânse finaluri ale Campionatului Naţional, desfăşurat în luna iunie, chiar în Prahova, la Bucov, Valentin Vasiloiu cucerind titlul naţional, în vreme ce Gerhard Dumitrescu a obţinut medalia de bronz, la capătul unui sprint în trei. În plus, elevul antrenorului Constantin Ciocan şi-a adjudecat, atunci, şi medalia de aur la contratimp individual.
Ca urmare, Vasiloiu va participa la Campionatul Balcanic în cadrul ambelor probe, la contratimp individual România având dreptul doar la trei reprezentanţi, în vreme ce la fond va avea o echipă formată din cinci sportivi. În schimb, Dumitrescu va lua parte doar la proba de fond.
Concursul balcanic de contratimp individual este programat în cursul zilei de astăzi, juniorii având de parcurs 21,6 kilometri, traseul fiind amenajat pe o porţiune a Autostrăzii A1, dar nedeschisă circulaţiei.
Proba de fond va avea loc mâine, urmând să aibă loc pe un circuit de 32 de kilometri, care va fi parcurs de trei ori de juniori, traseul având trei urcări, cu o pantă maximă de 17,8%.
De menţionat că este pentru a şaptea oară când România găzduieşte Campionatul Balcanic pentru juniori şi cadeţi, după ediţiile din 1972, 1977, 1982, 1987, 1999 şi 2013.