Valoarea tranzacţiilor la Bursa de Valori a fost de aproape 44 milioane de euro

Conform unui raport al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), raportat la moneda europeană, valoarea totală a tranzacţiilor din cursul săptămânii trecute se ridică la peste 43,9 milioane euro. Pe prima poziţie în topul celor mai tranzacţionate acţiuni se regăseşte SIF2 Moldova, cu o valoare de peste 52,2 milioane lei, urmată de Electrica cu 28 milioane lei şi de Banca Transilvania, pe poziţia a treia, cu 26,9 milioane lei. Locurile patru şi cinci sunt ocupate de BRD cu 22,4 milioane lei şi de OMV Petrom cu 17,5 milioane lei. Pe sistemul alternativ de tranzacţionare, primul loc este ocupat de către Deutsche Bank, cu aproape 6 milioane lei, urmată de E.ON cu 88.000 lei şi de Electroprecizia cu 69.819 lei. Pe al patrulea loc, în acest top, se situează Life Is Hard cu 54.692 lei şi Petrocart cu 46.804 lei. Valoarea totală a tranzacţiilor derulate, de la începutul anului, pe toate pieţele administrate de BVB se ridică la peste 8,48 miliarde lei

Proiectul privind resursele minerale – supus dezbaterii publice

Potrivit Agerpres, Ministerul Economiei a publicat în dezbatere publică Proiectul privind Legea resurselor hidrominerale, iar din capitolul T „Taxe, redevențe și tarife pentru resursele hidrominerale” reiese faptul că taxa anuală pentru activitatea de exploatare va ajunge la 100 euro/hectar.
Astfel, proiectul prevede că taxa anuală pentru activitatea de prospecțiune se stabilește la 1 euro/ha, taxa anuală pentru activitatea de explorare la valoarea de 5 euro/ha, iar taxa anuală pentru activitatea de exploatare la 100 euro/ha.