Amenzi de 9.000 de lei în Prahova pentru nereguli în privinţa siguranței alimentelor

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), în cursul lunii iulie, direcţiile judeţene au desfășurat 8.142 de controale. Acestea au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea şi depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 166 de amenzi contravenționale în valoare totală de 331.000 lei și au fost acordate 112 avertismente pentru deficiențe minore.
Prahova figurează și ea pe lista județelor în care s-au găsit nereguli, în comunicat fiind precizat faptul că inspectorii sanitar-veterinari au dat amenzi însumând 9.000 de lei pentru nereguli în ceea ce privește depozitarea produselor alimentare și a normelor privind igiena.

Reprezentanții IMM nu susțin aplicarea defalcată a TVA

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România anunță, într-un comunicat de presă remis Agerpres, că nu susține proiectul privind plata defalcată a TVA, printre motivele respingerii acestui proiect numărându-se faptul că nu au fost analizate efectele asupra activității întreprinderilor mici și mijlocii și nu au fost respectate principiile fiscalității.
Consiliul Național al IMM își mai motivează decizia prin faptul că inițiatorii acestui proiect nu au analizat efectele plății defalcate a TVA asupra activității întreprinderilor mici și mijlocii, încălcând dispozițiile art. 91 din Legea nr. 346/2004.

Majorarea accizei la carburanți –“complet nejustificată”

„Majorarea accizei la carburanți este complet nejustificată și este de așteptat ca, de la 1 septembrie, prețul la pompă pentru benzină și motorină să urce cu circa 10%, urmând ca, până la sfârșitul anului, să se majoreze prețurile și pentru alte produse și servicii pentru a căror distribuție se folosesc mijloacele de transport”, susțin reprezentanții Blocului Național Sindical – BNS, citați de Agerpres.
În acest context amintit mai sus, BNS avertizează şi asupra faptului că măsura, care ar fi “în favoarea mediului economic”, are ca efecte secundare ”afectarea nivelului de trai al populației”.