Petrolul a jucat partide amicale la ”foc automat”, în ultima parte a cantonamentului centralizat, după două victorii și adjudecarea trofeului ”Nicolae Pescaru”, la Brașov, la revenirea acasă, galben-albaștrii au susţinut un nou test, cu Progresul Spartac București, câștigat, și acesta, fără gol primit pentru elevii lui Octavian Grigore. După două victorii ”la zero”, în turneul de la Brașov, în care a depăşit pe Steagul Roșu și Oțelul, a venit rândul unei alte victorii fără mari probleme, contra unei divizionare C – promovată, la fel ca și Petrolul, în această vară, în eșalonul trei – Progresul Spartac București.

Petrolul1
Petroliştii au învins și uzura, normală pentru final de pregătire, și căldura infernală, pe arena din Strejnic, impunându-se cu 2-0 prin golurile marcate de Velisar şi Arnăutu, ambele reuşite fiind consemnate în prima parte a întâlnirii, una la care cele mai mari emoții au fost din partea… arbitrilor, în sensul că Petrolul și-a adus aminte pe ultima sută de metri că trebuie să se ocupe și de acest aspect!
Stafful tehnic al Petrolului a decis menajarea unor jucători precum Nini Popescu, Prunescu, Păun, Vagner, Saim şi Botezan, din diverse motive, dar, cu un lot foarte bine structurat numeric, și valoric, pentru această perioadă, Petrolul nu a avut probleme în a alinia o echipă competitivă.
Marinică – Olaru, Antoche, Frîncu, Velisar – Chindriş – Lambru, Puchea, Cl. Tudor, D. Gheorghe – Arnăutu au fost titularii galben-albaștrilor, pentru ca Bolboaşă, Catană, Chiriţă, Antoche, Ţicu, Chindriş, Niţescu, Vintilă, Ciocâlteu, Dumitru și Stănescu să intre după pauză.
După câteva zile libere bine-meritate, jucătorii ploieșteni urmează să se întoarcă la pregătiri, de astăzi, pentru a jocul de miercuri, care va fi şi primul meci oficial al sezonului, în Cupa României, cu AFC Regal Club Ferdinand I Bucureşti, partida urmând să se dispute de la ora 17.30, pe terenul „Coresi” din Capitală.