Petre Apostol

Astăzi, în Capitală, va începe singurul turneu organizat în România din circuitul WTA (Asociația mondială profesionistă de tenis feminin): BRD Bucharest Open. Pe tabloul principal al turneului de categorie „International”, dotat cu premii de 226.750 de dolari, se regăsește și jucătoarea prahoveană Ana Bogdan, a cincea sportivă română din clasamentul mondial, fiind la granița Topului 100.
După ce a fost prezentă în primul tur fără să fie nevoită să joace în calificări la turneul de Mare Șlem de la Wimbledon, care s-a încheiat ieri și la care a acces până în turul secund, sportiva din Sinaia se află direct acceptată pe tabloul principal la București, ca urmare a clasării sale din ierarhia mondială.
Trecerea atât de rapidă de la iarba londoneză la zgura bucureșteană va reprezenta o provocare în sine pentru majoritatea jucătoarelor.
Conform tragerii la sorți efectuate sâmbătă seară, Ana Bogdan o va reîntâlni pe Sorana Cîrstea, în primul tur al turneului BRD Bucharest Open. Cele două sportive s-au mai confruntat, anterior, în primul tur de la US Open, anul trecut, primul turneu de Mare Șlem la care jucătoarea prahoveană a reușit să se califice pe tabloul principal. Ana Bogdan s-a impus, atunci, în dauna sportivei din Târgoviște, după o revenire fantastică, scor 0-6, 7-5, 6-2.
Sorana Cîrstea, însă, aflată pe locul 63 mondial înaintea acestei săptămâni și cap de serie 6 la turneul de la București, participă la turneul din Capitală după ce a ajuns până în turul al treilea la Wimbledon, fiind eliminată chiar de cea care avea să-și adjudece marele trofeul, iberica Garbine Muguruza.
Învingătoarea dintre Ana Bogdan și Sorana Cîrstea se va confrunta în turul secund cu jucătoarea care se va impune dintre Cagla Buyukakcay, din Turcia, și Polona Hercog, din Slovenia.
Având în vedere că lidera României din clasamentul mondial, Simona Halep, a decis să nu participe la turneul de la București (pe care l-a câștigat anul trecut), deși ar fi avut o șansă de a ajunge pe locul 1 mondial, iar organizatorii i-ar fi oferit wild-card, principala favorită a competiției este Anastasija Sevastova, din Letonia, care se afla pe locul 19 în ierarhia WTA, înaintea acestei săptămâni.