După Bucureşti, Iaşi şi Cluj, „Festivalul Turcesc”, un spectacol unic în România, va avea loc şi la Ploieşti. Fundația Lumina, Școala Internațională Spectrum Ploiești și municipalitatea organizează, în perioada 21-23 iulie, în intervalul orar 10.00-20.00, în parcarea Griviței de lângă Palatul Culturii, Festivalul Turcesc și Festivalul Multiculturalității. Publicul va putea urmări reprezentații artistice, iar la standurile care vor fi amenajate cu acest prilej, participanți din mai multe țări vor expune costume, obiecte și mâncăruri tradiționale, arătând bogăția culturală a lumii în care trăim.

Filmul „War for the Planet of the Apes” – pe primul loc în box office-ul nord-american

Filmul „War for the Planet of the Apes” a detronat cel mai recent lungmetraj din franciza „Omul-Păianjen”, intitulat „Spider-Man: Homecoming”, și a debutat pe primul loc în box office-ul din America de Nord, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică seară de compania specializată Exhibitor Relations, informează AFP. „War for the Planet of the Apes”, filmul final al trilogiei științifico-fantastice inspirate din romanul francezului Pierre Boule, a fost lansat vineri în cinematografele din Statele Unite și Canada. Acest lungmetraj, care beneficiază de efecte speciale impresionante, cu personaje-maimuțe care par extrem de reale pe marele ecran, a fost elogiat de criticii de film din America de Nord și a obținut în primul său weekend de proiecții încasări de 56,5 milioane de dolari. Pelicula este regizată de Matt Reeves și îi are în rolurile principale pe actorii Toby Kebbell, Andy Serkis, Judy Greer și Woody Harrelson. Filmul „Spider-Man: Homecoming”, care debutase weekendul trecut pe primul loc în box office-ul din America de Nord, a pierdut poziția de lider și a coborât pe locul al doilea cu încasări de 45,2 milioane de dolari. Rolul principal din acest film din franciza „Omul-Păianjen” este interpretat de un nou actor — britanicul Tom Holland, care a interpretat rolul popularului super erou și în „Captain America: Civil war” (2016). Filmul „Despicable Me 3” a pierdut o poziție și a coborât pe locul al treilea cu încasări de 18,9 milioane de dolari.

Un muzeu dedicat lui Confucius va fi inaugurat în 2018

Un muzeu dedicat lui Confucius, aflat în prezent în etapa de construcţie în China, va expune peste 700.000 de relicve, inclusiv mai multe documente de familie, potrivit anunţului făcut sâmbătă de oficiali ai instituţiei muzeale, informează agenţia de ştiri Xinhua. În urma unei întâlniri a experţilor chinezi ce a avut loc în oraşul Qufu din provincia Shandong, au fost finalizate planurile oficiale ale muzeului, care se aşteaptă să se deschidă în a doua jumătate a anului 2018. Obiectele ce vor fi prezentate în acest muzeu includ peste 300.000 de documente provenind din familia lui Confucius şi care datează din perioada dinastiei Ming (1368-1644) şi până în 1948. Muzeul va expune, de asemenea, şi peste 40.000 de cărţi datând din perioada dinastiei Song (960-1279), precum şi peste 8.000 de articole vestimentare şi accesorii din timpul dinastiilor Ming şi Qing.