Petre Apostol

Sâmbătă și duminică, Stadionul „Iolanda Balaş Soter” din Bucureşti a fost scena de prezentare pentru cei mai valoroși juniori 3 din atletismul românesc, care au participat la etapa finală a Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă (sportivi născuți în 2002 și 2003). Iar printre atleții care au realizat performanțe excelente se remarcă reprezentanții de la CSȘ „Constantin Istrati” Câmpina, secție coordonată de profesorul Nicolae Pavel.PERFORMANTE B 67
Chiar elevul profesorului Nicolae Pavel, Marius Vasile, a realizat cele mai deosebite performanțe, acesta reușind să câștige două titluri naționale, dar, mai mult decât atât, a stabilit și un nou record al României.
Marius Vasile a dominat proba de aruncare a greutății (4kg), fiind singurul atlet care a reușit aruncări de peste 16 metri. Iar cu performanța de 18.77 metri, atletul prahovean a realizat un nou rezultat de referință în România la nivelul juniorilor 3, depășind fostul record cu 47 de centimetri, care era deținut de buzoianul Marius Bira. Mai mult decât atât, sportivul de la CSȘ „Constantin Istrati” reușise încă de la prima aruncare să depășească recordul stabilit în 2016, aruncând în debutul concursului 18.38 metri.
Al doilea clasat a fost Cristian Meheș, de la CS Crișul Oradea, cu 15.53 metri, în vreme ce podiumul a fost completat de Alin Mocănașu, de la CA Roman, cu 15.36 metri.
Cel de-al doilea titlu național obținut de Marius Vasile s-a înregistrat în cadrul probei de aruncare a discului, la care elevul profesorului Nicolae Pavel s-a impus cu performanța de 54.68 metri, fiind singurul atlet care a depășit 50 de metri, podiumul fiind completat de Alin Mocănașu (48.17 metri), respectiv Cristian Meheș (47.55 metri).
De la clubul din Câmpina o evoluție deosebită a avut și Andreea Lungu, eleva profesoarei Mihaela Marin, cele două reprezentante prahovene incluse în lotul României la atletism pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European, competiție care va începe la finalul săptămânii, la Gyor, în Ungaria.
Andreea Lungu a arătat o formă foarte bună în special la proba de aruncare a discului, la care a cucerit, din nou, titlul național, dominând categoric întrecerea, cu aruncări de peste 42 de metri. Atleta prahoveană a câștigat campionatul cu performanța de 44.82 metri, fiind la doar 47 de centimetri de recordul național, care datează din 2001, fiind stabilit de Laura Diaconu, din Bacău.
Eleva profesoarei Mihaela Marin a fost urmată, pe podium, de Cintya Pereni (LPS – CS Satu Mare), cu 32.05 metri, respectiv Alina Vasile (CS Dinamo București), cu 29.86 metri.
De remarcat că Andreea Lungu a mai cucerit și medalia de argint în cadrul concursului de aruncare a greutății, la care a reușit 12.88 metri, fiind devansată doar de Larisa Zglimbea (Școala 3 Adjud-CA Roman), cu 14.01 metri. Podiumul a fost completat de Maria Andone (LPS Iași), cu 12.33 metri.
De la clubul din Câmpina, mai fi de menţionat și Andrei Nicolae, care, în primul an la juniori 3, s-a situat pe locul al cincilea la săritura în înălțime (1.55 metri), respectiv pe locul al șaptelea la triplusalt (11.22 metri).