N. Dumitrescu

Subiect aflat în discuţia municipalităţii, dar şi a consilierilor locali, din noiembrie anul trecut, mutarea comercianţilor din Piaţa Centrală Ploieşti pe strada Griviţei bate pasul pe loc. Confirmarea a venit, ieri, chiar de la primarul Adrian Dobre, care a declarat că, deşi încă mai este valabil proiectul ce vizează demolarea Pieţei Centrale şi edificarea unei construcţii noi, în ceea ce priveşte relocarea şi mutarea comercianţilor care îşi desfăşoară activitatea în această incintă mai sunt de rezolvat unele probleme. Mai exact, piedica în calea demolării ar fi apărut în momentul în care s-a constatat că în interiorul incintei există o serie de comercianţi care sunt şi proprietarii clădirilor respective. „ I-am delegat viceprimarului George Pană sarcina de a găsi o rezolvare în această speţă. Construcţiile din interiorul Pieţei Centrale nu sunt în proprietatea Primăriei Ploieşti, dar terenul este. Aici este problema. Sperăm să se găsească o rezolvare, inclusiv prin discuţii şi negocieri cu proprietarii acestor construcţii, altfel nu putem merge înainte. Nu putem merge pe demolare forţată pentru că investiţia nu este de utilitate publică, ca în cazul investiţiilor la drumuri sau la reţele de servicii publice. Eventual, o să apelăm la o decizie ce vizează necesitatea realizării unei investiţii de utilitate locală, dacă nu vom găsi nicio cale de dialog cu aceşti proprietari”, a mai menţionat edilul ploieştean.
Reamintim că necesitatea demolării Pieţei Centrale a municipiului şi edificarea unei noi construcţii s-au impus după ce, în urma unor expertize realizate de către Inspectoratul de Stat în Construcții Prahova, construcţia a fost încadrată în gradul I de risc seismic.
Societatea care o are în administrare – Hale şi Pieţe – deţine proiectul noii construcţii luând în calcul inclusiv relocarea comercianţilor în aceeaşi zonă, mai exact pe strada Griviţei, într-un cort de mari dimensiuni, însă, după cum se vede, calculele din birou au fost răsturnate chiar de realitatea din piaţă!