Manchester United s-a impus cu scorul de 2-0 în fața formației Manchester City, într-o partidă din cadrul turneului International Champions Cup la fotbal, disputată joi seara pe NRG Stadium din Houston (Texas), în fața a 67.400 de spectatori, potrivit Agerpres.
Noua achiziție a lui United, belgianul Romelu Lukaku, a deschis scorul în prima repriză (min. 37), trupa pregătită de Jose Mourinho majorându-și avantajul după numai două minute, prin tânărul atacant englez Markus Rashford (min.39).
De menționat că acesta a fost primul derby pe care cele două mari rivale din Manchester l-au disputat în afara granițelor Marii Britanii.
Manchester United urmează să mai întâlnească, în cadrul turneului estival din Statele Unite, echipele spaniole Real Madrid (22 iulie) și FC Barcelona (25 iulie), în timp ce Manchester City va juca, la rândul ei, cu Real Madrid (25 iulie) și Tottenham Hotspur (29 iulie).
Următoarele meciuri din International Champions Cup, competiție la care sunt invitate cluburi de top din fotbalul european, se vor disputa sâmbătă, 21 iulie, când sunt programate duelurile Juventus Torino — FC Barcelona (la East Rutherford) și Paris Saint-Germain — Tottenham Hotspur (la Orlando).