Liga Profesionistă de Fotbal din România a anunţat, prin intermediul site-ului oficial, colaborarea cu Liga Spaniolă de Fotbal. În august va fi semnată o convenţie între cele două foruri, prin care LPF se va alinia la o serie de practici care să ajute fotbalul profesionist din România. ”Prin acest parteneriat, LPF oferă cluburilor din Liga 1 posibilitatea de acces exclusiv la expertiza şi experienţa cluburilor din prima ligă spaniolă în domenii precum: concepte de comercializare (bilete, produse promoţionale), securitate, organizare meciuri, scouting sau şcoli de juniori”, spune Robert Pongracz, vicepreşdinte LPF, într-un comunicat dat publicităţii. Pongracz a lucrat, de altfel, pentru Liga Profesionistă Spaniolă de Fotbal, între 2007 şi 2013, unde a fost responsabil cu relaţiile internaţionale.
LPF şi-a propus pentru acest an îmbunătăţirea relaţiilor cu departamentele de marketing ale cluburilor din Liga 1, dar şi adoptarea unor măsuri prin care să crească valoarea comercială a meciurilor televizate.
În acest scop, la începutul lunii august, va avea loc o întâlnire cu toţi reprezentanţii departamentelor de marketing ale cluburilor.