Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat ieri că nu a spălat bani în Brazilia sau în altă țară și că a notificat autoritățile federale braziliene pentru a verifica în ce mod au apărut date personale pe un anumit site, potrivit Agerpres. „Am notificat autoritățile federale din Brazilia, prin Ambasada Braziliei de aici, pentru ceea ce a apărut pe un anumit site. Nu am reacționat până acum, ultimele luni de zile, dar deja sunt foarte multe legi încălcate, eu nu am virat bani în Brazilia, nu am afaceri în Brazilia, nu am spălat bani în Brazilia sau în altă țară sau în România, și faptul că niște date strict personale au fost puse la dispoziția unor așa-ziși jurnaliști sau anchetatori civili, sau așa spun ei, încălcându-se niște legi, cred că ar trebui să primesc niște explicații și aștept să le primesc”, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.
El a adăugat că a solicitat să i se spună dacă datele personale folosite în ancheta jurnalistică au fost date oficial de către o instituție federală din Brazilia sau au fost obținute prin mijloace nelegale.
Dragnea a precizat că nu există o anchetă a procurorilor din Brazilia cu privire la persoana sa.
„Nu există așa ceva. Din câte îmi aduc aminte nu sunt nici urmărit internațional, nu am nici mandat de arestare internațională, nu sunt nici urmărit de Interpol și nu sunt de acord ca un așa-zis investigator, pentru niște investigații pentru care se cheltuie mulți bani, și dacă tot sunt cinstiți să publice toate sursele de finanțare, acest mare grup cinstit de investigații spune minciuni”, a conchis el.