Marian Dima

Juventus Bucureşti – echipă condusă de un fost petrolist, Daniel Opriţa, care are în componenţă mulţi alţi fotbalişti trecuţi prin curtea arenei „Ilie Oană”, precum Beţa, Benga, Băjenaru, Bărbulescu, Buhăescu, şi Dinamo – formaţie antrenată de ultimul „erou” al fotbalului ploieştean, Cosmin Contra (echipă care tocmai l-a readus în fotbalul românesc pe Juan Albin, un alt idol al tribunelor petroliste) – vor pune municipiul Ploieşti, în această seară, din nou pe „harta” Ligii I. Formaţia din cartierul bucureştean Colentina, care va juca toate meciurile din acest sezon pe stadionul „Ilie Oană” – debutează în primul eşalon, în istoria acestui nume, undeva în perioada interbelică, stabilindu-se şi legătura Juventus – Petrolul, din care a rezultat echipa fanion a Ploieştiului!

CC
“Juventusul de acum” este însă… altă mâncare de peşte, echipa înfiinţată în 1992 reuşind promovarea în premieră pe prima scenă, asta după ce a dominat liga secundă în sezonul 2016-2017, stagiune în care a pierdut doar patru partide, a marcat cele mai multe goluri (77) şi a avut cea mai bună apărare, cu doar 18 goluri încasate. Va fi şi debutul ca antrenor de Liga I al lui Daniel Opriţa, jucător la Petrolul, dar şi la Dinamo în cariera sa de fotbalist, fostul atacant fiind astăzi cel mai tânăr tehnician activ la startul ediţiei 2017-2018 (va împlini 36 ani pe 10 august)!
Adversarul său – Cosmin Contra, antrenor cu un bilanţ excelent în liga I, unde a strâns 67 de partide pe bancă, interval în care a bifat 36 de victorii şi a pierdut doar trei jocuri (!), partida de pe arena “Ilie Oană” putând fiind considerată, cu adevărat, interesantă.
15 lei cel mai ieftin bilet Clubul Juventus Bucureşti a pus în vânzare şi bilete, plus abonamente, pentru partidele pe care le va susţine la Ploieşti, primul fiind cel de astăzi, la ora 21:00, contra lui Dinamo Bucureşti, contând pentru etapa 1 a Campionatului National de Fotbal Liga 1.
Biletele pot fi achiziţionate de la casele de bilete ale Stadionului “Ilie Oană” din Ploieşti, zilnic între orele 9:00 – 16:30, sau din reţeaua Eventim şi online de pe site-ul www.eventim.ro, cel mai ieftin tichet fiind 15 lei (la peluze), apoi, la tribuna II, biletul costă 25 lei, iar la tribuna I – 35 lei.