Petre Apostol

La Atena, în Grecia, reprezentativa României de ciclism a participat la Campionatele Balcanice pe pistă, competiţie desfăşurată în paralel cu Athens Track Grand Prix 2017. Dublu campion naţional anul trecut, atât la juniori, cât şi la seniori, ciclistul de la CS Petrolul Ploieşti, Ionuţ Andrei (foto, al doilea din stânga), a fost inclus în lotul României, condus de antrenorul Georgios Georgiadis (Steaua Bucureşti).
Alături de sportivul originar din Albeşti-Muru, din reprezentativa României au mai făcut parte Marius Petrache, Cristian Bidilici (ambii de la Steaua Bucureşti), Norbert Szabo (Tușnad DRAG Cycling Team). Pentru Ionuţ Andrei a reprezentat o primă oportunitate de a luat contactul cu un velodrom modern, cu parchet.
Elevul antrenorului Constantin Ciocan a participat la nivelul seniorilor, însă nu a concurat la probele la care a devenit campion naţional, obţinând locul 11 la adiţiune de puncte (120 de tururi, 30 km) şi la proba de eliminare, precum şi locul 14 la proba de scratch (60 tururi, 15 km).
Dintre sportivii tricolori, Marius Petrache a reuşit să câştige singura medalie pentru România, acesta urcând pe treapta a treia a podiumului în cadrul concursului de omnium. De menţionat că Marius Petrache a câştigat, în urmă cu aproape două săptămâni, titlul naţional la fond, competiţie desfăşurată chiar în judeţul Prahova.