Fl. Tănăsescu

Este greu de crezut că în istoria de aproape o jumătate de secol a Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” din Câmpina să se fi consemnat, în cadru oficial și în prezența unor oficiali din cadrul MAI, o cerere în căsătorie.
Este imposibil ca, în mandatu-i de până acum, de la Interne, ministrul Carmen Dan, prezent ieri la ceremonia de absolvire a promoției 2017 a Școlii de poliție, să fi avut parte de o astfel de surpriză.
Cu siguranță, nici șeful Poliției Române, chestorul principal Bogdan Despescu, și nici celelalte oficialități venite de la București nu vor uita că, în afară de “Jur!” și „Ura, Ura, Ura”, un tânăr din Brăila, Ionuț Alexandru Georgescu, a spart tiparul unei astfel de ceremonii. Acesta, îngenunchind, a întrebat-o pe absolventa Geanina Gheorghe: “Vrei să fii soția mea?”.

Scoala de Politie Campina1

Ieri, Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” din Câmpina a fost împânzită de mai mult de o mie de civili – părinți, frați, surori, soți ș.a.m.d. – fiecare dintre ei având ochi pentru fiul/fiica, sora/fratele etc. care, îmbrăcat/ă în uniforma albastră de polițist, băteau cu mândrie pas de defilare. Și au jurat să apere patria chiar cu prețul vieții.
A fost, de asemenea, de înțeles mândria părinților lui Ionuț – Cristian Turturea; nu de alta, dar băiatul lor a fost declarat șef de promoție (media generală 9,93), iar numele i-a fost încrustat pe placa unde sunt trecuți toți cei care au onorat, prin muncă și inteligență, instituția de învățământ prahoveană. În plus, a fost felicitat și de către mai marii veniți de la București, ceea ce nu-i puțin lucru, nu ?
Nu trebuie trecută cu vederea nici modestia lui Ionuț – Cristian Turturea, care, fâstâcit de insistențele presei, avea să declare: “Sunt din Gorj… Dintr-o comună, Mătăsari… Acolo oamenii se îndeletnicesc mai mult cu agricultura. Cred că și eu mă voi întoarce acolo”.
Numai că, supriză ! Aveam să aflăm că, înainte de a da examen la Școala de Poliție, el mai absolvise două facultăți: Dreptul și Electromecanica! Poate, așa, se mai spulberă și din bancurile în care polițiștii sunt făcuți în toate chipurile, numai deștepți, nu…
Au devenit, ieri, oficial, agenți de poliție, 481 de absolvenți (173 de fete și 308 băieți). Ministrul de Interne, Carmen Dan, le-a spus că această profesie trebuie să fie exercitată cu zâmbetul pe buze. Și i-a avertizat că nu vor curge lapte și miere acolo unde vor fi repartizați, dar că actualul guvern va face tot ceea ce este posibil să li se asigure condiții cât mai bune.

Vrei să fii soţia mea ?

Cum scriam, e greu de crezut că, din mulțimea de civili venită la ceremonia absolvirii, cineva să rupă rândurile și să ajungă pe platoul din fața oficialităților. A făcut-o tânărul din Brăila Ionuț Alexandru Georgescu, care, mai întâi, a cerut permisiunea superiorilor de la tribuna oficială să o cheme la “ordin” pe agenta de poliție Geanina Gheorghe. Odată primită aprobarea, tânăra s-a apropiat, iar băiatul – cu un buchet de flori în mână – a îngenuncheat și a întrebat: “Vrei să fii soția mea?”.

Scoala de Politie Campina2
Probabil că la niciun examen susținut în cei doi ani de școală Geanina nu a avut atâtea emoții. Dar a răspus fără ezitare: “Da!”.
Ropote de aplauze, baloane colorate prin văzduh. Ministrul Carmen Dan coboară de la tribună, îi îmbrățișează pe viitorii soți și le spune: “Aveți promisiunea mea că vă vom oferi, gratis, la mare, timp de o săptămână, cazare la un hotel din cadrul Ministerului Afacerilor și Internelor”.
Astfel s-a scris, ieri, povestea ceremoniei de absolvire a promoției iulie 2017 a Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” din Câmpina: cu jurăminte de apărare a țării chiar cu prețul vieții.
Urmează un alt jurământ. În fața altarului.