Petre Apostol

Miercuri seară, reprezentanţii Federaţiei Române de Atletism au anunţat lotul care va reprezenta ţara noastră la Campionatul European pentru juniori 1 (U20), programat să se desfăşoare în perioada 20-23 iulie, la Grosseto, în Italia.
Pe lista sportivilor care şi-au îndeplinit baremul de calificare se regăsesc şi doi atleţi ploieşteni, legitimaţi la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti şi CSM Bucureşti, David Năstase şi Mihai Pîslaru, pregătiţi de profesoara Maria Andrei, de asemenea convocată în stafful tehnic al delegaţiei României la Grosseto.CEA
Amândoi atleţii ploieşteni vor participa la proba de 400 metri, la care din România va mai lua parte şi Denis Dobrică, de la CSM Piteşti.
Mihai Pîslaru este născut în data de 22 martie 1999, având cel mai bun timp dintre cei trei concurenţi ai României la proba de 400 metri, recordul său personal fiind de 47.23 secunde, stabilit în luna mai, anul trecut, la Piteşti, reprezentând a 11-a performanţă dintre cei 41 de sportivi înscrişi la Europene. În acest sezon, însă, vicecampionul european de cadeţi de anul trecut a suferit o accidentare care, în principal, l-a împiedicat să-şi depăşească performanţa din 2016, cel mai bun timp din acest an fiind de 47.95 secunde.
În schimb, David Năstase, născut la 1 ianuarie 1999, deţine cel mai bun timp din acest sezon dintre sportivii tricolori, cu 47.38 secunde, care reprezintă şi recordul său personal, stabilit în luna iunie, la Cluj-Napoca. Pentru elevul profesoarei Maria Andrei va fi a doua prezenţă în lotul României la o competiţie continentală, după ce, în luna iunie, a făcut parte din delegaţia tricoloră care a participat la Campionatul European pe echipe, la seniori.
În privinţa celui de-al treilea sportiv din România convocat la proba de 400 metri, de la CSM Piteşti, Denis Dobrică, acesta este născut în 22 iulie 1998, având ca record personal timpul de 48.12 secunde, stabilit chiar săptămâna trecută, cu ocazia participării la Campionatul Naţional de seniori şi tineret.
Mihai Pîslaru şi David Năstase vor concura pentru România şi la proba de ştafetă 4×400 metri la Campionatul European de la Grosseto, la care au mai fost nominalizaţi Denis Dobrică şi Alexandru Vlad (născut în 2000, CS Olimpia Bucureşti).
Delegaţia României, care va fi condusă de Alin Larion, va pleca spre locul de disputare a Campionatului European U20 în data de 18 iulie, proba de 400 metri având programate seriile preliminare în prima zi a competiţiei.