Meciul de baraj dintre Petrolul şi Dentaş Tărtăşeşti, care a consfinţit promovarea Petrolului în Liga a III-a, va intra în istorie cu siguranţă!
Nu numai pentru numărul record de spectatori – aproximativ 14.000 – prezent în tribune, un record absolut la acest nivel competiţional ci şi pentru cuantumul amenzilor încasate de clubul ploieştean în urma acestei partide!
Culmea, un joc „sărbătoare”, în care spectacolul din tribune a reprezentat atracţia principală, nu a fost deloc pe placul Jandarmeriei şi al Comisiei de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, care au amendat din greu clubul ploieştean!
Mai întâi, Jandarmeria a aplicat sancţiuni de aproximtiv 16.000 de lei clubului, din cauza torţelor şi fumigenelor aprinse şi aruncate în teren, amendă care a fost contestată, aşteptându-se o decizie favorabilă din partea instanţelor publice.
Apoi, în şedinţa Comisiei de Disciplină de miercuri, după două termene în care judecata a fost amânată, s-a luat o decizie şi pe cale „sportivă”, Petrolul nefiind iertată de amendă – nu mai puţin de 10.000 de lei fiind sancţiunea primită de galben-albaştri. Chiar dacă preşedintele Cristi Vlad şi avocatul „împrumutat” de la sponsorul Veolia pentru a se ocupa de acest caz au încercat să apere interesul clubului, FRF a fost de neînduplecat, Petrolul devenind, iată, încă de dinaintea „reafilierii” la FRF una dintre clientele principale la… „cotizaţii”.
Asta după ce, în Liga I, se ajunsese la amenzi incredibile, de 60.000 – 70.000 de lei, primite de club după incidentele provocate de suporteri!
Clubul va face apel la decizia luată în dosarul meciului de baraj, în speranţa că va scăpa de o parte a sancţiunii măcar!