Începând de ieri și până pe 5 iunie, inclusiv, importante forțe polițienești au fost dislocate, suplimentar, în stradă, atât pentru siguranța cetățenilor, cât și în scopul fluidizării traficului rutier.
Astfel, potrivit unui comunicat al Poliției Române, zilnic vor fi la datorie, în toată țara, 8.942 de poliţişti şi 4.000 de autospeciale. În acest context, vor fi constituite peste 3.100 de patrule de siguranță, în medie, zilnic. Din totalul forțelor polițienești, aproape 2.000 de agenți rutieri sunt prezenți pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, pentru fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice. Iar pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudini prudente în trafic, polițiștii rutieri acționează cu 421 de aparate radar în întreaga țară, inclusiv echipamente de ultimă generație (dispozitivele True Cam), acestea fiind concentrate, în special, pe DN 1 – în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei – unde, de altfel, ieri, se circula bară la bară între Comarnic şi Buşteni – și drumurile care duc spre Litoral. În acțiunile de monitorizare a traficului, polițiștii rutieri vor fi sprijiniți de elicopetere ale Inspectoratului
General al Aviației Române care, de asemenea, monitorizează circulația pe amintitele tronsoane de drum (Valea Prahovei și București – Constanța).
Poliţiștii de la transporturi asigură, de asemenea, măsurile de ordine publică, în medie, pe zi, fiind patrulate peste 250 de trenuri de călători și 266 de staţii şi triaje de cale ferată. Totodată, cinci garnituri de trenuri de marfă urmează a fi însoțite, în contextul în care încărcătura acestora necesită măsuri sporite de securitate.