N.D.

Peste câteva zile va pleca la tratament o nouă serie de pensionari. Concret, începând din data de 24 iunie, pentru cea de-a VIII-a serie de plecare în stațiuni, Casei Județene de Pensii Prahova i-au fost repartizate 490 de bilete de tratament. 71 dintre acestea sunt acordate în mod gratuit, fiind atribuite, potrivit legii, anumitor categorii de beneficiari -veterani, persecutați politic, persoane cu handicap etc. Până în prezent, Casei Județene de Pensii Prahova i-au fost repartizate un număr de 1.772 de bilete de tratament, dintre care 287 în regim gratuit. Pentru acordarea biletelor de tratament, până la această dată, la nivelul instituției s-au înregistrat aproximativ 8.800 de cereri pentru acordare a biletelor de tratament. Cele mai solicitate stațiuni sunt Covasna, Pucioasa, Mangalia, Saturn, Băile Felix, Olănești, Amara, respectiv cele cu profil reumatic și cardiovascular.
Reamintim faptul că repartizarea biletelor de tratament balnear nu se mai face în funcție de ordinea depunerii cererilor, respectiv primul venit – primul servit, ci în baza unor punctaje pe care fiecare solicitant le obține în baza unor criterii distincte, respectiv pentru pensionari, asigurați, persoane cu handicap sau beneficiari de legi speciale. Astfel, fiecare persoană obține un anumit punctaj în funcție de: cuantumul pensiei, categoria de pensie, frecvența cu care a mers la tratament balnear în ultimii doi ani, gradul handicapului, după caz. Nu mai are nicio relevanță, în ponderea punctajului, data la care se depune, la casa de pensii, cererea de acordare a biletului de tratament, dar solicitările trebuie depuse cu cel puţin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită bilet de tratament.
Anul trecut, Casa Judeţeană de Pensii Prahova a acordat 7.310 bilete de tratament, pentru 1.205 bilete fiind beneficiari cei care au făcut parte din categoria persoanelor care au putut merge în mod gratuit.