Petre Apostol

Jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan a fost direct acceptată pe tabloul principal al ediţiei de anul acesta a singurului turneu din circuitul WTA care se desfăşoară în România – Bucharest Open. Organizatorii competiţiei au anunţat sportivele acceptate pe tabloul principal şi sportiva de 24 de ani din Sinaia se regăseşte printre acestea, turneul urmând să înceapă imediat după Wimbledon, în data de 17 iulie.
Situată pe locul 113 în clasamentul mondial WTA, Ana Bogdan va fi pentru prima oară acceptată direct pe tabloul principal la Bucharest Open, la ediţia de anul trecut primind wild card. Sportiva prahoveană a pierdut, atunci, în primul tur, după un meci memorabil cu a treia favorită a turneului, Monica Niculescu, scor 2-6, 7-5, 2-6.
Între timp, Ana Bogdan a reuşit să se califice la precedentele trei turnee de Mare Şlem, la primul dintre ele (US Open 2016) ajungând chiar în al doilea tur. În plus, sportiva prahoveană este direct acceptată pe tabloul principal la al treilea turneu de Mare Şlem al anului, cel de la Wimbledon, din Marea Britanie, programat să înceapă peste o săptămână.
Fostă ocupantă a poziţiei secunde mondiale la junioare, jucătoarea din Sinaia a ajuns, la începutul lunii mai, cel mai aproape de Top 100 până acum, situându-se pe locul 105 WTA.
Turneul Bucharest Open este dotat cu premii de 250.000 de dolari, fiind de categorie International, desfăşurându-se pe zgură roşie. Conform listei anunţate de organizatorii turneului, principala favorită ar urma să fie letona Anastasja Sevastova (locul 19 WTA), iar pe lista sportivelor de pe tabloul principal se mai regăsesc, din România, Monica Niculescu (locul 50 WTA), Sorana Cîrstea (locul 62 WTA) şi Irina Begu (locul 68 WTA). Dar, de menţionat că şi Simona Halep (locul 2 WTA) ar putea fi prezentă, primind wild card din partea organizatorilor.