N. D.

Conform Agenţiei Naţionale de Meteorologie, în următoarele două zile, vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă, iar în cursul dimineților, în special a celei de mâine, se va produce brumă local în nord-vest, centru și nord și pe spații mai restrânse în restul teritoriului ţării, cu precădere în zonele deluroase.
Până în a doua parte a zilei de astăzi, temporar se anunţă ploi, pe arii relativ extinse în sud și sud-est și local în centrul țării, iar în zona Carpaților Orientali și Meridionali, îndeosebi la altitudini mari, se vor semnala precipitații mixte. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă și vor fi perioade de timp în care vor fi însoțite şi de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 15 l/mp și punctiform 25…30 l/mp.
De altfel, la nivelul judeţului Prahova, şi ieri au fost înregistrate temperaturi destul de scăzute faţă de această perioadă. Astfel, la ora 13.00, la Câmpina au fost înregistrate 9,9 grade C, iar la Ploieşti – 11,3 grade C. La munte era şi mai rece, în contextul în care la staţia Sinaia de la Cota 1500 au fost înregistrate 3,9 grade C, iar la Vârful Omu temperaturile au fost cu minus, respectiv minus 0,5 grade C, la ora 9.00, aici stratul de zăpadă măsurând 26 de cm.