Petre Apostol

În mai puţin de două săptămâni, joi, 1 iunie, la Ploieşti, se va organiza un turneu de tenis de masă pentru copii, intitulat „Paleta Prahovei – Paul Constantinescu”, iniţiatorul competiţiei fiind George Iancu. Întrecerea va avea loc în sala Indoor Tenis Table, din incinta fostei fabrici Progresul, situată pe strada Văleni nr 141. Concursul este adresat copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, participanţii urmând să fie împărţiţi pe două categorii: până la 10 ani şi 11-12 ani.
Startul competiţiei este programat de la ora 10.00, înscrierea fiind gratuită, realizându-se pe forum, telefonic sau la sală până în ziua concursului, la ora 9.45.
Se va juca după sistemul de grupe inferioare de câte patru sportive, după regula şarpelui sau a MP, cu calificarea primilor doi clasaţi, tablou eliminatoriu.
Competiţia se desfăşoară în memoria lui Paul Constantinescu, fost jucător, antrenor şi secretar al Asociaţiei Judeţene de Tenis de Masă Prahova, iniţiatorul Trofeului „Paleta de Argint”, în 1970. Prin respectiva competiţie organizată prima oară cu mai bine de 40 de ani în urmă şi-au făcut lansarea către marea performanţă nume importante ale tenisului de masă din România, precum Olga Nemeş, Emilia Cioşu, Vasile Florea, Călin (Kalinikos) Creangă, Andrei Filimon, Otilia Bădescu, Eliza Samara, Bernadette Szocs.