A. M.

Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană organizează, mâine, un nou tur istoric ghidat în Ploiești. Cei care doresc să ia la pas străzile orașului și să afle cele mai interesante repere ale istoriei sale sunt așteptați, la ora 16:00, la clădirea Conpet (construcția de sticlă și oțel de lângă fosta Policlinică cu plată) de la rondul I al bulevardului.
“Vom vorbi despre orașul cosmopolit din urmă cu un veac și despre minoritățile care i-au marcat existența, vom vedea unde au locuit Țarul Rusiei și alți membri ai curții imperiale și vom urmări destinele unor oameni care au cunoscut totalitarismele secolului XX”, au precizat reprezentanți AEDU.
În cadrul turului intitulat „Un secol și ceva de istorie ploieșteană”, turiștii și ghizii vor parcurge în jur de 1,8 km în aproximativ două ore, punctul de final fiind în apropierea hotelului Prahova.
Turul costă 20 de lei, iar înscrierea se face prin e-mail la contact@DezvoltareUrbana.org, dar locurile sunt limitate.
Cei care doresc să afle mai multe despre orașul aurului negru trebuie să știe că, până pe 21 mai pot achiziționa/găsi cărțile AEDU la Târgul de carte „Ploieștiul citește” ce are loc în Parcul „Nichita Stănescu” din municipiu.