AFC Băneşti – Petrolul Ploieşti 2-5 (2-2)

Bogdan Chitic

Stadion: „Comunal”. Spectatori: 1.500.
Au marcat: Vişan (17), Crăciun (24) / D. Gheorghe (27, 49), Cl. Tudor (37 – pen.), Păun (57), Vintilă (77).
AFC Băneşti: Iscru – G. Radu, Neagu (39 Roşu), Gânju (cpt), Crăciun – Al. Popa – Soreanu, Alexe (52 Nicolae), Cl. Dumitrescu, Petrescu (81 Albină) – Vişan (79 Socet). Antrenor: Claudiu Dumitrescu.
Petrolul: Marinică – Catană, Prunescu, Frîncu (81 Butufei), Velisar – Chiriţă – N. Popescu (72 I. Dumitrescu), Cl. Tudor (cpt), Păun (78 R. Alecsandru), D. Gheorghe – Stănescu (72 Vintilă). Antrenor: Octavian Grigore.
Cartonaşe galbene: Vişan (10), Neagu (61)/Prunescu (9), Cl. Tudor (9), Păun (20).
Au arbitrat: Alin Gheorghe (Ploieşti) – Gabriel Răduţă, Florin Bureaţă (Ploieşti). Observator: Constantin Ciocoiu (Filipeştii de Pădure)
Jucătorul meciului: Dragoș Gheorghe (Petrolul Ploiești).
Echipa Petrolul a trăit periculos la Bănești, timp de aproape jumătate de oră, fiind condusă cu 2-0, dar, în cele din urmă, a „întors-o ca la Ploiești” și a revenit acasă cu toate cele trei puncte puse în joc. Un meci cu goluri multe, pe care găzarii l-au abordat la intensitate maximă în special după pauză – aceasta fiind, de altfel, cheia succesului, a fost urmărit din tribune de peste 1.500 de spectatori, care au creat o atmosferă pe cinste la, foarte probabil, ultimul joc cu grad ridicat de dificultate pentru elevii lui Tavi Grigore, în acest sezon.
Pentru a merge la barajul de promovare în Liga a III-a, fără a mai arunca, nici măcar „de control”, o privire după umăr, în clasamentul județean, ploieștenii știau că trebuie sa promoveze cu notă maximă examenul de la Bănești, de pe terenul unei echipe care, în tur, scotea o remiză albă pe „Ilie Oană”. Iar începutul de meci nu a arătat tocmai bine pentru oaspeți, Vișan (17) – reluare cu capul, de la 6 metri, după o centrare venită de pe stânga, și Crăciun (24) – șut din mijlocul careului, după un balon respins, în primă fază, la o execuție a aceluiași Vișan – ducând rapid scorul la 2-0.
Lupii nu au acuzat însă șocul și, până la pauză, aveau să repună lucrurile pe făgașul normal, D. Gheorghe (27) – lovitură de cap după o fază fixă excelent judecată de către Păun, și Cl. Tudor (37) – din penalti – aducând din nou echilibrul pe tabelă, ca la începutul meciului.
După ieșirea de la vestiare, găzarii au continuat să preseze și, într-un interval de doar 15 minute, au rezolvat, practic, soarta partidei, D. Gheorghe (49) și G. Păun (57) – în urma unor faze frumos lucrate, alungând orice emoție din sectorul numeroșilor suporteri ploieșteni. În cele din urmă, și finalul jocului s-a dovedit de bun augur pentru „galben-albaștri”, care au mai înscris o dată, prin Vintilă (77), cu o reluare simplă, din fața porții, la centrarea lui D. Gheorghe – acesta din urmă, de departe, jucătorul meciului.
Etapa viitoare, Petrolul va putea face un nou pas către barajul de promovare, în meciul de pe teren propriu cu Avântul Măneciu, unul care se anunță drept un nou motiv de spectacol în „arena lupilor”.

Liga A Prahova, etapa a XXVI-a:

Tricolorul Breaza – CS Cornu 2-1
AFC Bănești-Urleta – Petrolul Ploiești 2-5
Av. Măneciu – Unirea Cocorăștii Colț 3-1
CSO Telej. Vălenii de M. – CS Ceptura 3-2
CSO Plopeni – Unirea Urlați 9-2
CS Mănești Coada Izv. – Petrolul Băicoi 2-2
CS Păulești – AFC Brebu 6-1
AS Tufeni Băicoi – CS Blejoi 2-4