Petre Apostol

Astăzi, la Baia Mare, va începe turneul de promovare în Divizia A1 la volei masculin, pentru a se stabili configuraţia campionatului viitor din primul eşalon valoric. Clasate pe ultimele două poziţii ale ierarhiei în sezonul trecut, Universitatea Cluj şi VCM LPS Piatra Neamţ vor face loc primelor două echipe de la finalul turneului de la Baia Mare. La turneu vor fi prezente Dinamo Bucureşti, CSM Suceava (clasate pe primele locuri în Seria Est), CSU Vest Timişoara, CSŞ 2 Baia Mare (primele clasate din Seria Vest). De remarcat că în lotul echipei dinamoviste se regăseşte şi ploieşteanul Alexandru Călin (foto, tricou roşu), care evoluează pe postul de libero. Formaţia alb-roşie, retrogradată în sezonul trecut, porneşte ca principală favorită la promovare, după un parcurs perfect până acum, câştigând toate partidele disputate fără să piardă vreun set. Astfel, Alexandru Călin este aproape de a repeta performanţa înregistrată cu Tricolorul LMV Ploieşti în 2015, formaţia prahoveană promovând cu victorii pe linie în minimum de seturi. Iar odată promovată, echipa ploieşteană nu a avut probleme cu menţinerea în prima divizie, fiind în ambele sezoane printre primele clasate, ocupând, de fiecare dată, locul al cincilea, Călin evoluând la Ploieşti în ediţia anterioară de campionat.
La turneul de la Baia Mare se va juca fiecare cu fiecare, iar primele două clasate vor completa Divizia A1 în sezonul următor.

Trei jucători din sezonul trecut, în calcule pentru a rămâne la Tricolorul LMV

După ce a reuşit un transfer de răsunet, aducându-l pe cel mai bun coordonator român al momentului, Cristian Bartha, echipa Tricolorul LMV Ploieşti încearcă să-şi schiţeze lotul pentru sezonul următor. Astfel, este foarte probabil ca trei dintre stranierii din sezonul trecut să revină la Ploieşti. Este vorba despre Jose „Chema” Carrasco (Venezuela), Aleksandar „Aga” Milivojevic (Muntenegru) şi Pavel Dushkov (Bulgaria), conform oficialilor echipei ploieştene. Astfel, antrenorii Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu ar putea avea una dintre cele mai performante perechi din campionat pe postul de coordonator, având în vedere că jucătorul venezuelean ar trebui să împartă timpul petrecut pe teren cu Cristian Bartha, ambii fiind titulari la selecţionatele din ţările lor.