Președintele Federației Române de Lupte (FRL), Răzvan Pîrcălabu, a fost ales, luni, în Biroul Executiv al Federației Europene de Lupte (UWW-Europe) în urma alegerilor din cadrul congresului de la Novi Sad (Serbia) în care România a primit, de asemenea, organizarea Campionatelor Europene de seniori din 2018.
Pîrcălabu a declarat pentru AGERPRES că luptele românești au reușit două victorii în cadrul congresului Federației Europene de Lupte. „Azi luptele românești au ieșit învingătoare de două ori. Am fost ales membru în Federația Europeană de Lupte și, în același timp, am obținut organizarea Campionatelor Europene pentru seniori în 2018”, a spus Pîrcălabu.
Oficialul FRL a obținut locul de membru în cadrul Federației Europene cu 25 de voturi, el urmând să ocupe prin rotație și postul de vicepreședinte al forului continental. Mandatul său va fi valabil în următorii patru ani.
Pîrcălabu a fost ales președinte al Federației Române de Lupte în 2013 și reales anul acesta, în luna ianuarie.
Biroul Executiv al UWW-Europe este compus din șapte membri, dintre care unul obligatoriu este femeie. Pentru Biroul Executiv al UWW-Europe s-au depus 12 candidaturi: Dina Harenko, Gheorghi Briusov, Karl-Martin Dittmann, Theodoros Hamakos, Țeno Țenov, Didier Sauvaire, Dzintars Urbanciks, Eric Nyblom, Lucio Caneva, Răzvan Pîrcălabu, Victor Peicov și Zeljko Trajkovic.
România a organizat, anul trecut, la București, Campionatele Europene de lupte pentru juniori.