Ieri, premierul Sorin Grindeanu a declarat că România e pregătită să înceapă cât mai curând negocierile de aderare la OCDE, statutul de membru al acestei organizaţii urmând să fie o reconfirmare a progresului economic pe care l-a înregistrat ţara noastră şi a nivelului său de dezvoltare.
„România e pregătită să demareze cât mai curând negocierile de aderare la OCDE. Statutul de membru al organizaţiei va fi o reconfirmare a progresului economic pe care l-a înregistrat ţara noastră, a nivelului său de dezvoltare. Va însemna o administraţie publică mai eficientă şi mai adaptată la cerinţele unei lumi globale. Credem cu tărie că acest lucru se poate întâmpla cât de curând. Suntem conştienţi de dificultatea procesului şi suntem dispuşi să facem tot ce putem, tot ceea ce depinde de noi în acest sens”, a declarat Sorin Grindeanu, prezent la dezbaterea „România şi OCDE – Perspective actuale şi viitoare”, care se desfăşoară la sediul BNR. El a mai spus că este nevoie nu doar de voinţa României, ci şi de sprijinul partenerilor externi, state membre ale OCDE.
„Pe statele membre ale OCDE ne dorim să putem conta pentru a ne atinge acest obiectiv. Largul sprijin al mediului de afaceri, al Parlamentului, al BNR, al formatorilor de opinie din România, al mediului academic cred că le putem constata pe deplin”, a adăugat premierul.
Grindeanu a amintit şi de creşterea economică a României în primele patru luni ale anului, dar a ţinut să precizeze că această performanţă nu înseamnă relaxare. „Asta nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm sau să ne culcăm pe o ureche. Din contră, ştim că trebuie să menţinem acest ritm şi mai ştim că această creştere trebuie să fie realizată în mod solid, sustenabil şi responsabil. De aceea cred că este necesar să facem reformele vitale prin asimilarea celor mai bune practici şi standarde existente, iar, aici, OCDE este liderul cunoscut în materie de guvernanţă economică globală cu care vrem să cooperăm. Am făcut deja paşi importanţi, aşa cum am spus, paşi în acest sens, vrem ca această dinamică să continue şi să se amplifice”, a conchis Grindeanu.
Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) este o organizaţie internaţională a acelor naţiuni dezvoltate care acceptă principiile democraţiei reprezentative şi a economiei de piaţă libere.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDIN CULISE
Articolul următorA venit Cupa la Ploieşti!