Papa Francisc şi-a exprimat neîncrederea, sâmbătă, în legătură cu apariţiile aproape zilnice ale Fecioarei Maria la Medjugorje, o localitate din Bosnia şi Herţegovina, viziuni care atrag circa un milion de pelerini pe an, a informat ieri AFP, citată de Agerpres.
În iunie 1981, şase copii şi adolescenţi bosniaci au avut viziuni cu Fecioara Maria la Medjugorje, acestea continuând şi în prezent, cu regularitate, manifestându-se la unii dintre aceşti martori ajunşi la vârsta adultă, menţionează sursa citată.
Însă, femeia care le apare acestora „nu este mama lui Iisus”, este de părere Papa, care a făcut această declaraţie în avionul ce a decolat sâmbătă din Portugalia către Vatican după ce suveranul pontif i-a canonizat pe Francisco Marto şi pe sora sa, Jacinta, doi dintre cei trei mici pastori care au afirmat că au văzut-o de şase ori pe Fecioara Maria, în 1917, la Fatima.
Papa a susţinut că aceste apariţii trebuie să fie în continuare cercetate de Biserică şi s-a arătat „suspicios” cu privire la presupusele astfel de evenimente care au loc în ziua de azi la Medjugorje. „Personal sunt mai neîncrezător, o prefer pe Fecioara că Mamă, Mama noastră, şi nu pe o femeie care conduce un birou, care trimite zilnic un mesaj, la o anumită oră. Aceasta nu este Mama lui Iisus. Iar aceste aşa-zise apariţii nu au prea mare valoare”, a spus Papa menţionând că îşi exprimă „părerea personală” şi că Fecioară Maria nu funcţionează pe sistemul „veniţi mâine la aceeaşi oră şi vă voi da un mesaj pentru oamenii aceia”, mai arăta sursa citată.
Papa s-a arătat mai îngăduitor cu privire la viziunile iniţiale, din 1981, pe care până în prezent nu le-a respins.
Papa Francisc i-a canonizat, sâmbătă, pe doi dintre copiii vizionări de la Fatima în prezenţa a sute de mii de credincioşi.