Ieri, Ludovic Orban şi-a depus moţiunea cu care candidează la funcţia de preşedinte al PNL, intitulată „PNL – Forţa Dreptei”, la sediul partidului din Aleea Modrogan, lansându-şi astfel oficial candidatura. Orban şi-a susţinut discursul în curtea sediului având în spate câteva zeci de membri PNL care îl susţin, printre care foşti şi actuali parlamentari dar şi lideri de filiale, precum Ilie Bolojan sau Mircea Hava, cei care au stat chiar lângă el la prezentarea candidaturii.
Orban a vorbit despre faptul că are alături „o echipă de oameni puternici, care au reuşit în competiţiile electorale, oameni care fac cinste PNL. Nu-mi place să vorbesc despre mine dar simt nevoia să spun câteva cuvinte despre mine. Sunt un om credincios, îmi iubesc familia, îmi iubesc ţara, sunt un liberal până în măduva oaselor. Niciodată nu am fugit de pe câmpul de luptă. Sunt un om de echipă. Proiectul nostru este de a construi un PNL care să aibă forţa de a câştiga toate alegerile de acum încolo. Ne luptăm pentru drepturile şi libertăţile individuale. Suntem hotărâţi să câştigăm preşedinţia PNL, nu pentru noi, nu pentru PNL. PNL a fost prezent, a făcut ceea ce trebuie de fiecare dată când România a avut nevoie. Suntem pregătiţi să dăm acel PNL pe care România îl aşteaptă. România are nevoie de PNL astăzi mai mult ca oricând”, a spus Orban. Documentul are 31 de pagini, iar la final se precizează: „Moţiunea noastră este înainte de toate un apel la unitate. Credem cu tărie în capacitatea Partidului Naţional Liberal de a conduce ţara spre un viitor bun. Credem cu tărie în faptul că fără partidul nostru acest viitor este în pericol. Mai mult decât orice, această moţiune este expresia încrederii pe care o avem în resursele societăţii româneşti, în rolul de lider pe care trebuie să îl împlinească Partidul Naţional Liberal şi în forţa noastră de a asigura, în deplin parteneriat cu cetăţenii, dezvoltarea României.”
În rândul celor care au venit să îl susţină pe Orban, ieri, s-au numărat reprezentanţi ai filialelor din Arad, Argeş, Călăraşi, Bacău, Prahova, Alba, Iaşi, Satu Mare, precum şi parlamentari aflaţi la primul mandat, aşa cum este cazul deputatei Mara Calista sau senatorului Florin Citu. Orban şi-a susţinut declaraţia flancat de Mircea Hava şi Ilie Bolojan.
De altfel, marţea trecută Orban a avut o întâlnire cu susţinătorii săi la finalul căreia a declarat că sunt reprezentanţi ai 24 de filiale care îl susţin şi care au semnat moţiunea.
Tot ieri şi-a depus moţiunea şi Cristian Buşoi, celălalt candidat la şefia PNL. După retragerea lui Cătălin Predoiu din cursă, se vehiculează numele lui Viorel Cataramă, din filiala PNL Sector 2, care ar dori să îşi depună candidatura. Ultima zi în care se mai poate face acest lucru este astăzi, 16 mai.
Ludovic Orban a mai încercat şi în 2014 să devină preşedintele PNL, atunci însă a pierdut în faţa Alinei Gorghiu.