•  Aroma mentei creşte puterea noastră de concentrare. Nutriţioniştii europeni ne asigură că aroma uleiurilor volatile extrase din plante oferă organismului mai multă energie decât băuturile calorice sau batoanele proteice. La această concluzie au ajuns şi specialiştii de la Universitatea West Virginia Wheeling Jesuit care, în urma unor cercetări îndelungate, au confirmat ce beneficii asigură organismului preparatele din mentă. În timpul studiului, participanţilor li s-a dat să miroasă frunze de mentă. Aroma plantei a avut efecte imediate asupra subiecţilor care luau parte la acest studiu: astfel că au crescut performanţele atletice ale celor care făceau jogging în mod normal, informează Click.
  •  Abuzul de analgezice poate duce la apariţia unei afecţiuni grave. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii în urma unui studiu în care au fost analizate date provenite de la aproximativ 450.000 de persoane. Ibuprofenul şi celelalte analgezice comune pot conduce la creşterea riscului de apariţie a infarctului după doar o săptămână de administrare continuă, scrie Gândul. Oamenii care iau doze mari din acest tip de medicamente prezintă riscul cel mai mare, iar acesta din urmă creşte după doar şapte zile de administrare neîntreruptă de analgezice. Datele cercetătorilor arată că riscul de apariţie a infarctului a crescut cu până la 50% în cazul celor care luau analgezice faţă de cei care nu foloseau astfel de pastile, scrie CSID.
  •  Uleiul de arnică combate întinderile musculare. Datorită principiilor active, fiind cele care-i conferă proprietăţi antiinflamatoare, arnica este singura plantă recunoscută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. De aceea, uleiul, gelul şi crema de arnică sunt recomandate în prevenirea afecţiunilor circulatorii, articulare şi infecţioase. Pe lângă proprietăţile antiinflamatoare conferite de compusul activ helenalina, arnica mai conţine şi alţii, precum carotenoizi, flavonoide – ambele având acţiune antioxidantă – şi mai multe uleiuri volatile. Proprietăţile antiinflamatoare şi antiseptice facilitează vindecarea rapidă a rănilor, fiind extrem de eficiente în tratarea vânătăilor, notează Click pentru femei.