Petre Apostol

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai Clubului Sportiv Şcolar Ploieşti au creat un haos total cu privire la organizarea Campionatului Naţional Şcolar la gimnastică ritmică. Competiţia, la care participă elevi de la cluburi sportive şcolare sau licee cu program sportiv, a fost înscrisă în calendar să se desfăşoare la Ploieşti, fără, însă, să se ţină cont de faptul că aici nu ar avea cine să-l organizeze. Iar asta deoarece Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti nu a mai avut activitate în cadrul secţiei de gimnastică ritmică de opt ani!
La Ploieşti există o secţie de gimnastică ritmică, dar la Clubul Sportiv Municipal, care nu are, practic, nicio legătură cu un asemenea campionat, având în vedere că nici nu poate participa.
Interesant este, totuşi, că forul naţional de specialitate dorea ca organizarea campionatului să fie oferită unui club din Constanţa, care era în circuitul Ministerului Educaţiei Naţionale, după ce Liliana Băescu, antrenoare la CSM Ploieşti şi arbitru internaţional, a adus în discuţie, în luna martie, subiectul Campionatului Naţional Şcolar. Dar, reprezentanţii ministerului nu au schimbat locul de disputare, astfel că întrecerea va avea loc la Ploieşti, în cele din urmă.
Marea problemă este că un asemenea eveniment are nevoie de gestionarea foarte bună a resurselor, resurse care, cu mai puţin de trei săptămâni înainte de startul campionatului (!), nu există. Iar asta deoarece reprezentanţii Clubului Sportiv Şcolar Ploieşti de-abia acum au început să se intereseze despre organizarea acestei competiţii. Mai mult, suma alocată de minister pentru acest campionat este foarte mică în comparaţie cu amploarea evenimentului!
Iar, în momentul de faţă, nici sala de disputare nu este stabilită, fiind puţin probabil să se desfăşoare la „Olimpia”. Ar exista varianta Sălii „Leonard Doroftei”, dar aceasta este necorespunzătoare, având în vedere că vor fi prezente 154 de sportive, de la cea mai mică grupă de vârstă până la senioare (peste 16 ani).
Totuşi, antrenoarele de la CSM Ploieşti, Liliana Băescu şi Simona Puiu, care au experienţă în organizarea de asemenea evenimente, au sărit în ajutorul Inspectoratului Şcolar şi al celor de la CSŞ, din postura de voluntar, astfel existând ceva şanse pentru a se evita un eşec de proporţii.