Acest week-end este dedicat, la Ploieşti Shopping City, unei expoziţii de aero şi navomodele, evenimentul fiind organizat de centrul comercial în parteneriat cu Radiomodele Ploieşti şi Palatul Copiilor. Vizitatorii vor avea astfel posibilitatea să admire unele dintre cele mai impresionante exponate, să construiască propriul avion, dar şi să participe la demonstraţii şi concursuri cu maşinuţe. Vor fi expuse machete de avioane cu dimensiuni de până la 1,5 metri, dar şi navomodele la fel de spectaculoase. În intervalul orar 12:00-18:00, cei care trec pragul centrului comercial sunt invitaţi să ia parte şi la o sesiune de asamblare a propriului avion. Aceştia vor primi machete din carton, uşor de asamblat, pe care le vor putea lua ulterior acasă drept amintire. Totodată, vor fi prezentate şi alte exponate, precum drone, bărci şi maşinuţe. Mai mult, pasionaţii auto vor avea ocazia să participe la un concurs de întrecere cu maşinuţe şi să asiste la demonstraţiile susţinute de specialiştii prezenţi la eveniment. Tot în acest weekend, centrul comercial găzduieşte Târgul Expomineralia, ce cuprinde o colecţie bogată de roci, pietre preţioase şi semipreţioase şi decoraţiuni realizate din piatră.

Ambianță, rafinament, stil

În cadrul evenimentelor prilejuite de Zilele Ploieștiului, Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti organizează în acest weekend în Centrul Civic – zona pietonală, trei manifestări: expoziţia “Prahova- Auto-Moto- Velo”, ce cuprinde automobile şi autoutilitare, expoziţia “Ambianță, rafinament, stil”, cu elemente de amenajări exterioare, materiale de construcţii, grădinărit şi peisagistică, „Târgul de Meșteșuguri și produse tradiționale românești” ce cuprinde: produse de artizanat, decoraţiuni tradiţionale, produse alimentare şi băuturi tradiţionale. Programul de vizitare zilnic este între orele 10:00 – 22:00.

Corala “Paul Constantinescu”, în competiție internațională

Astăzi, Corala “Paul Constantinescu” a Casei de Cultură “Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploiești participă la prima ediție a Festivalului Concurs Coral Internațional “Emanoil Popescu” de la Pitești. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală “D.G.Kiriac”, în colaborare cu Primăria Municipiului Pitești și Casa de Cultură a Sindicatelor Pitești. Corala “Paul Constantinescu” a Casei de Cultură “Ion Luca Caragiale” va interpreta în cadrul festivalului următoarele piese: “Concertul nr.1” compus de Gavriil Musicescu, “Pre Tine” de Ioan Chirescu, “Iac-așa” – compozitor Simeon Niculescu și “Suită de cântece vechi din Bihor” de Fracisc Hubic. Corala ploieşteană şi-a reluat activitatea din data de 17 martie 2017, sub conducerea dirijorilor Vlad Mateescu şi Cristian Boldorea.