Municipiul Ploieşti găzduieşte, pe stadionul „Ilie Oană”, astăzi, de la ora 20,45, finala Cupei României, cele două formații care-și dispută trofeul fiind Astra şi FC Voluntari.
Ieri, cei doi tehnicieni ai echipelor ajunse în finală – Claudiu Niculescu și Marius Șumudică – au prefaţat evenimentul de astăzi, Cupa lipsind din palmaresul de antrenor al celor doi, trofeul fiind câştigat de către ambi tehnicieni, însă, în perioada când erau jucători. Vizibil emoţionat, Marius Șumudică şi-a amintit că “aventura” sa pe banca Astrei, în acest mandat de antrenor, care a depăşit 2 ani, a început tot pe arena “Ilie Oană”! „Este finalul unei perioade frumoase, de aproximativ doi ani, de când sunt antrenorul acestei echipe. Până să se termine această finală, vreau să le mulțumesc jucătorilor mei pentru ceea ce au realizat în această perioadă. Mi-au oferit cele mai frumoase momente ca antrenor. Jucătorii mei, pentru ceea ce au realizat la această echipă, sunt niște eroi și când spun asta nu folosesc deloc mari cuvinte. Sper să mai atașăm o pagină la această perioadă, care face parte din istoria acestui club. Vreau să ne bucurăm împreună de finalul acestei poveşti” – a spus “Şumi”. Antrenorul Voluntariului, Claudiu Niculescu, a recunoscut că a fost la un pas să fie pe banca Petrolului, acum câţiva ani, meciul de astăzi fiind cea mai mare provocare a carierei sale de tehnician, până acum. „Sper să vină multă lume la stadion pentru că e un spectacol. Am înțeles că semnele sunt bune, că s-au vândut ceva bilete. Mă bucur, pentru că fotbalul fără spectatori nu este fotbal. Favorită este Astra Giurgiu și e normal să fie așa, are jucători care cochetează cu lotul național” – a spus Niculescu înaintea duelului care va oferi un alt punct de atracţie – duelul celor doi “decari” ploieşteni, ex-petrolişti, Budescu (Astra), respective Marinescu (Voluntari).
De menţionat că, tot astăzi, la Ploieşti pe acelaşi stadion, de la ora 17:00, va avea loc şi finala Cupei României U19, UTA Bătrâna Doamnă – FC Viitorul.