Și la aceste alegeri, numărarea voturilor va fi înregistrată audio și video

V. Stoica

Opt magistrați vor ocupa funcțiile de președinți, respectiv locțiitori ai acestora, în cadrul birourilor electorale de circumscripție care se vor ocupa de buna desfășurare a alegerilor locale parțiale care vor avea loc în data de 11 iunie, în localitățile prahovene Băicoi, Bușteni, Călugăreni și Dumbrava.
În urma tragerii la sorți efectuate la Tribunalul Prahova, la Biroul electoral de circumscripție nr. 4 Băicoi Ana Tudora și Mihail Radu vor fi magistrații care vor fi președinte, respectiv locțiitor pentru perioada premergătoare și pentru ziua alegerilor din orașul Băicoi. La conducerea Biroului electoral de circumscripție nr. 7 Bușteni, președinte va fi Andrei Buliga, iar locțiitor – Constantin Niță, la Biroul electoral de circumscripție nr. 34 Călugăreni, conducerea va fi asigurată de Cosmin Niță – președinte și de Andreea Mirela Duță – locțiitor, iar la Biroul electoral de circumscripție nr. 47 Dumbrava, președinte va fi Cristian Constantinescu și locțiitor – Nușa Lavinia Miu. Tragerea la sorți s-a efectuat pe circumscripții, participând magistrații care și-au exprimat această opțiune. În total, în cele patru localităţi prahovene, vor fi deschise 25 de secţii de votare, astfel: 13 în Băicoi, 8 în Buşteni, una în Călugăreni şi 3 în Dumbrava.
În cadrul unei videoconferințe cu prefecții județelor în care există localități care vor intra în focul campaniei electorale, la sfârșitul săptămânii viitoare, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au precizat că, și la aceste alegeri, va fi asigurată înregistrarea audio-video a procedurilor realizate de la încheierea votării și până la părăsirea localului secției de vot de către membrii biroului electoral al secției de votare.
De asemenea, după terminarea votului, ștampilele cu mențiunea „Votat” vor fi introduse în plicuri transparente, prevăzute cu un sistem de sigilare care să nu permită desfacerea decât prin rupere, împiedicând, astfel, utilizarea ștampilelor pe parcursul procedurilor de numărare a voturilor.