V. S.

Opt dintre cele 140 de mașini abandonate pe domeniul public al municipiului Ploiești și identificate în cursul acestui an de către reprezentanții Servicii de Gospodărire Urbană vor fi ridicate de pe stradă, după ce primarul va emite decizii în acest sens.
Un vehicul abandonat este – potrivit SGU – acela al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă vehiculul se află în stare improprie circulației pe drumurile publice și care se găsește pe domeniul public de cel puțin 1 an.
Prin hotărâre a Consiliului Local Ploiești este reglementată și procedura de ridicare a acestor vehicule, în cazul în care proprietarii nu respectă somațiile primite pentru eliberarea domeniului public de rablele abandonate. Conform reprezentanților Servicii de Gospodărire Urbană, pentru 8 autovehicule din această categorie se va demara procedura de ridicare de pe domeniul public, după emiterea, de către primarul municipiului, a dispoziției de inventariere, expertizare, ridicare, transport și depozitare, în conformitate cu legislația și actele normative în vigoare. Pe de altă parte, în acest an au fost ridicate 68 de autovehicule de pe domeniul public de către proprietari, în urma somațiilor eliberate de compartimentul de specialitate al SGU.
Vehiculele ridicate de pe domeniul public de către SGU vor putea fi valorificate în conformitate cu prevederile legale, la o unitate autorizată de colectare și valorificare a deșeurilor.