Tricolorul LMV Ploieşti – Steaua Bucureşti, astăzi, ora 13:00

Petre Apostol

Echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploieşti se află în faţa unui test foarte important în privinţa situaţiei din clasamentul Diviziei A1, elevii antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu urmând să întâlnească Steaua Bucureşti, în Sala „Olimpia”, în ultima etapă din turul fazei finale a campionatului, Grupa I valorică (locurile 1-6).
Ploieştenii nu au decât opţiunea victoriei pentru a mai putea spera la un loc între primele patru poziţii ale ierarhiei la finalul campionatului. În prezent, Tricolorul LMV ocupă locul al cincilea, fiind la opt puncte în urma adversarei de astăzi, care se află pe poziţia a patra, la egalitate de puncte cu SCM U Craiova, a treia clasată.
În primele patru etape ale fazei finale din campionat, echipa ploieşteană a înregistrat două victorii şi două înfrângeri, învingând pe SCM U Craiova, în tiebreak, în singura partidă disputată pe teren propriu, şi pe CSM Bucureşti, miercuri seară, în deplasare, pierzând la Zalău, cu Volei Municipal, respectiv la Galaţi, cu CS Arcada, fără să obţină punct.
Steaua Bucureşti, echipă antrenată de Bogdan Tănase şi Răzvan Roşu, a încheiat pe prima poziţie Faza I a campionatului, dar a pierdut din turaţie chiar în partea finală a competiţiei. După ce a debutat cu o victorie în disputa cu ultima clasată din Grupa I valorică, CSM Bucureşti, Steaua au pierdut următoarele confruntări cu celelalte pretendente la titlu: Volei Municipal Zalău, scor 2:3 (pe teren propriu), SCM U Craiova, scor 0:3 (în deplasare), CS Arcada Galaţi, scor 1:3 (pe teren propriu). Astfel, şi pentru Steaua meciul de la Ploieşti reprezintă un moment hotărâtor în acest sezon.
Tricolorul LMV a demonstrat că poate învinge pe Steaua, câştigând în meciul disputat în Sala „Olimpia”, în prima parte a campionatului, scor 3:2 (19:25, 25:20, 12:25, 25:23, 15:11), după ce, în jocul din deplasare, suferise cea mai drastică înfrângere din actualul sezon, scor 0:3 (18:25, 22:25, 14:25). De altfel, elevii antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu nu au cedat decât o singură dată la Ploieşti, în duelul din turul Fazei I, cu CS Arcada Galaţi, având, astfel, o serie de şapte victorii consecutive în Sala „Olimpia”.
Meciul de astăzi urmează să fie arbitrat de Tudor Pop şi Cristian Şanta, ambii din Cluj Napoca, iar ca observator a fost desemnat Angeluş Cotoanţă, din Bucureşti. De menţionat că partida va fi şi televizată pe postul Digisport 4.
În cadrul etapei de astăzi din Grupa I valorică mai sunt programate, de la ora 18:00, meciurile SCM U Craiova – CSM Bucureşti, respectiv CS Arcada Galaţi – Volei Municipal Zalău, cea din urmă partidă având o brigadă de arbitri complet ploieşteană, formată din Darius Meşca şi Alin Mateizer.