Petre Apostol

Odată cu prezenţa clubului Tricolorul LMV Ploieşti între cele mai valoroase echipe din ţară, participând şi în cupele europene în sezonul acesta, voleiul din judeţ pare să renască. Iar din anul şcolar 2017-2018, la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti se va realiza, din nou, o clasă a IX-a cu profil de volei.
Pornind de la respectiva instituţie de învăţământ s-a construit, practic, tradiţia voleiului din Ploieşti, una care este greu de neglijat, deoarece în cadrul liceului s-au format unii dintre cei mai valoroşi jucători prahoveni din istorie. Dar, în ultima perioadă, această tradiţie dispăruse.
Printre cei care ar beneficia de reformarea claselor de volei de la Colegiul „Mihai Viteazul” s-ar număra şi reprezentanţii singurului club privat 100% din voleiul masculin românesc, Tricolorul LMV, fondat chiar de către foşti elevi ai instituţiei respective, de unde vin şi iniţialele din numele clubului. Mai ales că este nevoie de tineri jucători de valoare la nivel naţional, în prezent toate cluburile din ţară bazându-se cu precădere pe sportivi străini, voleiul românesc fiind acum departe de ţările de top.