Românul Mircea Lucescu, care pregătește în acest sezon echipa rusă Zenit Sankt Petersburg, a fost inclus de cotidianul sportiv L’Equipe în topul celor mai buni 50 de antrenori în activitate din fotbalul mondial, potrivit Agerpres. Conform publicației franceze, Lucescu este „cel mai titrat antrenor” din acest clasament, fiind mai descris drept „un poliglot erudit”, care „a dorit întotdeauna să deschidă noi orizonturi jucătorilor săi, încurajându-i să meargă la teatru și să lectureze cărți, mai degrabă decât să iasă în baruri de noapte”.
L’Equipe prezintă și palmaresul reputatului antrenor român, care cuprinde 12 titluri de campion, 9 cupe naționale și o Cupă UEFA. „Tehnicianul român a cucerit majoritatea acestor trofee cu Șahtior Donețk, pe care a antrenat-o timp de 12 ani. El a părăsit Ucraina în vara trecută, când a preluat-o pe Zenit Sankt Petersburg”, scrie ziarul din Hexagon.
Lucescu (71 ani) „nu va câștiga probabil campionatul în acest sezon (cu Zenit), el care a fost campion cu toate cluburile pe la care a trecut începând din 1999, indiferent dacă a fost vorba de Rapid București (1999), Galatasaray (2002) sau Beșiktaș (2003)”, menționează L’Equipe. Antrenorul român devansează tehnicieni reputați în acest clasament, precum chilianul Manuel Pellegrini, uruguayanul Oscar Washington Tabarez, brazilianul Luiz Felipe Scolari, italianul Giovanni Trapattoni sau suedezul Lars Lagerback.