Petre Apostol

Pe Stadionul „Municipal” din Câmpulung Muscel, Argeş, a avut loc, de curând, Olimpiada Gimnaziilor la rugby-tag, faza regiunii de sud. Câştigătoarele din şase judeţe din regiunea de sud a ţării au fost prezente, printre acestea şi reprezentanta Prahovei, echipa Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Diboş”, din Mănești, pregătită de profesorul Emanuel Gheorghe Suditu.
Alături de echipa prahoveană au mai fost prezente formaţii de la următoarele gimnazii: Călăraşi – Școala Gimnazială Nr. 3 Chirnogi, prof. Ionuț Daniel Coarna; Dâmboviţa – Școala Gimnazială Nr. 4 „Elena Donici Cantacuzino” Pucioasa, prof. Dragoș Ivașcu, prof. George Dobre; Giurgiu – Școala Gimnazială Nr. 1 Mârşa, prof. Valentin Florescu; Teleorman – Școala Gimnazială „Grigorie Dimitrie Ghica” Peretu, prof. Ninel Fiscu Panait, prof. Lucian Caragea; Argeş – Școala Gimnazială Nr. 1 Mioarele, prof. Gabriel Miriţă.
În cadrul celor şase echipe au fost prezenţi 72 de elevi, dintre care 24 de fete, iar cele zece partide disputate au fost arbitrate de către reprezentanţii Federaţiei Române de Rugby, Lucian Ravăr şi Florin Bonea.
Echipele au fost împărţite în două grupe, rezultatele şi clasamentele fiind următoarele:
Grupa A
Prahova – Teleorman 7-4, Argeş – Prahova 4-5, Teleorman – Argeş 5-5
1. Prahova 6p
2. Argeş 3p (-1)
3. Teleorman 3p (-3)
Grupa B
Dâmboviţa – Călăraşi 7-2, Giurgiu – Dâmboviţa 7-9, Călăraşi – Giurgiu 5-7
1. Dâmboviţa 6p
2.Giurgiu 4p
3. Călăraşi 2p
Semifinale
Prahova – Giurgiu 10-4
Dâmboviţa – Argeş 4-2
Finala mică
Argeş – Giurgiu 8-4
Finala mare
Prahova – Dâmboviţa (5-5) 9-5 după prelungiri

De menţionat că finala mare a competiţiei a fost foarte palpitantă, echipa judeţului Prahova egalând la ultima fază a meciului, pentru a se desprinde în prelungiri, adjudecându-şi victoria şi, implicit, calificarea la etapa naţională a Gimnaziadei. La finalul competiţiei, toate echipele participante au primit diplome, iar primele trei calasate au fost premiate şi cu câte un balon de joc şi cu câte o cupă. Echipa de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Diboş” Mănești va reprezenta, astfel, regiunea de sud a ţării la etapa naţională, care este programată să se desfăşoare în perioada 18-21 mai 2017, la Gura Humorului, în judeţul Suceava.