Marian Dima

Internaţional de juniori ploieştean, Iulian Ilie a ajuns în Italia, la echipa Under 17 a prim-divizionarei Genoa!
După ce s-a antrenat cu Petrolul pentru o scurtă perioadă, Ilie a ales Italia, unde a şi marcat primul gol pentru juniorii „Grifonului”, Genoa câştigând cu 2-1 meciul cu Napoli, în întrecerea numită „ Torneo Spoleto”, una dintre reuşitele celor de la Genoa purtând semnătura lui Ilie!
Cariera tânărului şi talentatului junior format de Petrolul a cunoscut multe provocări până acum, Ludogorets (Bulgaria), Genk (Belgia), Borusia Dortmund (Germania), fiind echipe trecute în „CV”-ul atacantului când vine vorba despre cluburi unde s-a antrenat, ultima legitimare a acestuia fiind la Centrul de Excelenţă „Tricolor 11” – Timişoara. Câştigător al unei selecţii pentru a rămâne la Barcelona, acum câţiva ani, prezent în cantonamentul Petrolului, sub comanda lui Mircea Rednic şi Cosmin Contra, Ilie s-a „stabilizat” acum la Genoa, unde va avea şansa să arate că poate deveni un fotbalist de calitate.

„Îmbogăţeşte” falimentara Petrolul?

„Blocat” de administratorul judiciar al Petrolului când a dorit să meargă la Dortmund, despre Ilie se spune că este „purtător” al unei grile de formare cu un cuantum semnificativ, după unele surse, clubul care îl legitimează pe atacantul ploieştean urmând să plătească, obligatoriu, o sumă în jurul a 100.000 de euro. Se pare că italienii de la Genoa au acceptat să plăteacă această sumă, care va intra în contul falimentarei SC FC Petrolul, administratorul judiciar – Via Insolv – urmând să-i „cheltuiască”, teoretic, în conformitate cu tabelul de creanţe aprobat.