Bogdan Chitic

Toate cele patru echipe masculine de baschet juniori „sub 16 ani”, din Ploieşti, prezente pe tabloul Campionatului Naţional, vor oferi, la finalul acestei săptămâni, ultimele reprezentaţii pe teren propriu din cadrul sezonului 2016-2017. Dacă CSU Ploieşti, în faza semifinală, şi CS Sevlar, pe tabloul „clasificărilor”, vor încheia, de altfel, conturile cu actuala ediţie de campionat, ABC T-Pack şi CSŞ Ploieşti, ambele în „recalificări”, vor mai avea de aşteptat o săptămână pentru a trage, oficial, cortina peste sezonul în curs.
La primul an în cadrul categoriei de vârstă „U16”, CSU Ploieşti, sub comanda sârbului Ivan Gemaljevic, a atins faza semifinală, din care mai are de disputat mâine, de la ora 16:00, în deplasare, şi, respectiv, duminică, de la ora 13:00, în „Olimpia”, partidele cu CS Cuza Sport Brăila şi MC Ball Mangalia. Pe penultimul loc în clasamentul grupei a II-a semifinale, „universitarii” speră să-şi păstreze poziţia şi să încheie într-o notă pozitivă, printr-o victorie cu formaţia de la malul mării, „lanterna” ierarhiei şi în faţa căreia au de luat o revanşă pentru înfrângerea suferită în tur, scor 69-81.
Cea mai în formă echipă ploieşteană din 2017, ABC T-Pack, pregătită de Vasile Tace, are şansa, duminică (ora 11:00), să bifeze al şaselea succes consecutiv pe segmentul „recalificărilor”, în faţa celor de la CS Spike Bucureşti, în Sala Sporturilor, asta după ce, în tur, s-a impus cu un categoric 69-44. „Lupii” au un bilanţ de 8-4 în cadrul primei grupe a fazei de recalificare, ocupând în prezent locul 4, dar pot spera chiar la poziţia secundă, în cazul unei duble victorii cu formaţia din Capitală şi cu CSŞ Unirea 2 Iaşi, în deplasare, în ultima etapă.
Tot în „recalificări”, dar în seria paralelă, CSŞ Ploieşti, formaţia antrenată de Marian Hartman, va juca duminică, în sala de sport a Colegiului Tehnic „Elie Radu”, împotriva celor de la CSŞ Nr. 4 Bucureşti. Prahovenii nu au nicio victorie în 2017 şi vor încheia pe ultimul loc în clasament indiferent de rezultatul înregistrat la finalul acestei săptămâni, dar şi de deznodământul ultimelor două partide ale sezonului, ambele pe terenuri străine, cu ABC Lions Craiova (29 aprilie, ora 13:00) şi Phoenix Galaţi (30 aprilie). În fine, pe tabloul fazei de clasificare, CS Sevlar Ploieşti, echipa lui Sorin Hartman, se va deplasa la Constanţa pentru cel de-al treilea şi, totodată, ultimul turneu al sezonului, unde va juca împotriva celor de la CSŞ Buzău, mâine, de la ora 11:00, şi a formaţiei gazdă, CS Phoenix, duminică, de la ora 15:00. Formaţia prahoveană conduce în ierarhia grupei, cu un record de 3-1, şi are nevoie de victorie în faţa grupării din judeţul vecin, în primul meci, pentru a termina „clasificările” în fotoliul de lider.