Majorările salariale din România, motiv de îngrijorare pentru agențiile de rating

Creșterile salariale semnificative anunțate de Guvern au stârnit îngrijorarea agențiilor de rating internaționale, conform site-ului Infolegal.ro. De exemplu, Agenția Moody`s a înrăutățit perspectiva României de la “pozitiv” la „stabil”, menținând, deocamdată, țara noastră în categoria recomandată investițiilor. În replică, reprezentanții Ministerului de Finanțe au dat asigurări că economia va înregistra o creștere sustenabilă și că nivelul datoriei publice este sub control.

Românii ar putea achiziționa obligațiuni direct de la Trezorerie

Ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a anunțat că ministerul pe care îl conduce vrea să reintroducă posibilitatea achiziţionării de către populaţie a obligaţiunilor direct de la Trezorerie, această posibilitate fiind, în prezent, analizată, potrivit revistei Capital. Conform aceleiași surse, în legătură cu declaraţiile liderului PSD, Liviu Dragnea, respectiv de a se accesa piaţa autohtonă pentru finanţare, ministrul Finanţelor a precizat că discuţia a vizat un instrument care va fi lansat în perioada următoare şi prin intermediul căruia românii vor putea achiziţiona direct de la Trezorerie obligaţiuni.

Cifra polițelor de asigurare – în creștere

Cifra polițelor active de asigurare obligatorie a locuinței (PAD) a crescut cu 2,23%, ajungând, la 31 martie 2017, la 1,67 milioane, comparativ cu 1,64 milioane polițe PAD active la 31 martie 2016, conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), anunță Agerpres. Potrivit PAID, la sfârșitul lunii martie, 75,4% dintre polițele active la nivel național erau încheiate în mediul urban și 24,6% în mediul rural, iar în funcție de tipul de locuință, 92,6% din polițele PAD vizează locuințele de tip A (cele cu structura de rezistență din beton armat, metal sau lemn, cu pereții exterior din piatră, cărămidă arsă sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic) și 7,4% locuințele de tip B (cele cu pereții exterior din cărămidă nearsă sau material nesupus unui tratament termic sau chimic).