Fiscul vrea să devină mai tolerant față de contribuabili

ANAF intenționează să renunţe la o parte dintre sancţiunile aplicate până acum agenților economici, proiectul fiind analizat de mai multe ministere.
În acest context, Bogdan Stan, președintele ANAF, a declarat la Digi 24: „Am avut situaţii neplăcute, în care un agent economic a emis un bon fiscal pentru cinci lei pentru o apă plată – pot să vă dau exemplul acesta, nu a specificat în mod clar produsul care a fost vândut şi din păcate a fost sancţionat cu o amendă de 3000 de lei. Astfel de practici, sperăm noi ca după aprobarea legii prevenţiei să nu mai existe”.

Cardurile pentru stimularea vânzărilor vor fi neimpozitate

Site-ul Profit.ro, care citează surse guvernamentale, anunță că vor fi incluse în categoria veniturilor neimpozabile cardurile de reduceri nenominale și transmisibile distribuite gratuit pe piață, în cadrul unor programe promoționale, precum punctele bonus acordate clienților pentru stimularea vânzărilor.
De asemenea, costul telefoanelor acordate salariaților de către angajator nu va fi luat în calcul la impozitarea veniturilor asimilate salariilor, regim aplicat astăzi doar pentru abonamente și convorbiri telefonice.
Tot Profit.ro mai menționează că facilitățile au fost incluse într-un draft de modificare a Codului Fiscal, aflat în discuție.