ANAF urmează să decidă cine poate forma o „gospodărie”

În maximum două luni, ANAF este autoritatea statului care ar urma să decidă dacă o persoană ori un grup de persoane pot forma o gospodărie, în urma cererii depuse de aceștia, structură care va sta la baza noului tip de impozit pe venit, potrivit site-ului Profit.ro. “Astfel, ar putea forma o gospodărie pentru a beneficia de o impozitare comună a veniturilor și de eventuale deduceri persoane care nu sunt înrudite și care nu locuiesc la aceeași adresă. Acestea trebuie să dețină, însă, un «patrimoniu comun»”, mai menționează aceeași sursă, citând un draft de modificare a Codului Fiscal.

Românii s-au împrumutat mai puțin la bănci

Conform datelor Ziarului Financiar, preluate dintr-un raport al BNR, în primele două luni ale anului curent, instituțiile bancare din România au acordat credite noi în lei şi euro pentru populaţie în valoare de 3,7 miliarde de lei, în scădere cu aproape 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De exemplu, creditele noi în lei şi euro luate de către persoanele fizice pentru achiziţia de locuinţe au scăzut în perioada ianuarie-februarie a acestui an, atingând o valoare totală de circa 1,3 miliarde de lei, în timp ce creditele noi pentru consum au cumulat, în perioada menționată, aproximativ 2,3 miliarde de lei.

A fost suplimentat bugetul Parlamentului

Bugetele Senatului și Camerei Deputaților au fost suplimentate cu aproape 14 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017, pentru finanțarea cheltuielilor aferente organizării, la București, în perioada 6-9 octombrie, a Sesiunii Anuale a Adunării Parlamentare NATO, scrie
Infolegal.ro. Astfel, conform unei hotărâri a Guvernului, publicată în Monitorul Oficial, numai pentru Senat s-a aprobat suplimentarea bugetului cu 3.000.000 lei, la capitolul „Autorități publice și acțiuni externe”, din care 1.620.000 lei la titlul „Bunuri și servicii” și 1.380.000 lei la titlul „Active nefinanciare”.