CS Popeşti Leordeni – Astra II: 2-3 (2-0)

Stadion: „Inter Gaz”. Spectatori: circa 100. Au marcat: Mărgărit (18), Romanescu (29) / R. Moise (60), Răileanu (71 penalty), Chişi (87).
Popeşti: Plăcintă – N. Dumitru (cpt), Ghiţă, Ciuică, Zamfir – Jamal (53 Boiangiu) – Mărgărit (67 Târnacop), B. Oprea, Romanescu (76 A. Pătraşcu), Lalciu – Mustaţă (90+1 Dincă). Antrenor: Viorel Dinu.
Astra II: Nedelcovici – Butean, M. Popescu, Pahonţu, Roman – Barâcă (65 A. Gheorghe), Răileanu – V. Gheorghe (90 Vârtej), R. Moise (cpt), Dr. Gheorghe (68 Chişi), – Kalaitan (59 Şt. Şumudică). Antrenor: Marius Măldărăşanu.
Avertismente: Romanescu 40), Târnacop (73), Oprea (77), N. Dumitru (84).
Au arbitrat: Mihai Motan (Târgovişte) – Cristian Măndiţă (Tunari), Mihai Bălţatu (Buftea).
Observatori: Cristian Nica (Ploieşti), Roxana Toma (Bucureşti).
Jucătorul meciului: Mădălin Răileanu (Astra 2).

Recunoscută drept o „specialistă a deplasărilor”, echipă care se descurcă mult mai bine pe terenurile adverse decât pe propriul gazon, Astra II s-a întors victorioasă din deplasarea de la Popeşti Leordeni, la capătul unui meci cu o răsturnare spectaculoasă de scor. Tinerii elevi ai lui Marius Măldărăşanu au confirmat încă o dată că, la ei, „orice este posibil”; de această dată în sensul bun al cuvântului, reuşind să revină de la 2-0 pentru adversari şi să câştige cu 3-2, după o primă repriză echilibrată, în care însă gazdele au marcat de două ori, iar astriştii au ratat un penalty şi o a doua în care pe teren a existat doar „satelitul”, cu 3 goluri marcate în poarta adversă!
Chiar dacă a avut o bună posesie şi atacuri mai clare, Astra II s-a văzut condusă de CS Popeşti cu 2-0, după prima jumătate de oră, două acţiuni de atac, dintre puţinele ale gazdelor, care nu anunţau mare lucru, încheindu-se cu goluri în poarta lui Nedelcovici, Mărgărit (min. 18, 1-0, cu o reluare din 3 metri, la o minge care s-a plimbat prin careu) şi Romanescu (min. 29, 2-0, cu un şut plasat, după o acţiunea personală), făcând să pară că soarta meciului s-a “scris”, deja. Mai ales că, în min. 32, Romario Moise a ratat un penalty obţinut tot de el, şutul “decarului” astrist fiind respins de portarul Plăcintă în faţă, de unde tot el a şutat peste poartă!
Cu un dezavantaj de două goluri, la pauză, cei de la Astra II au început şi partea secundă ca şi cum “nu ar fi ziua lor”, ucraineanul Kalaitan fiind surprins de mingea respinsă de acelaşi Plăcintă la şutul lui Vali Gheorghe, astfel că nu a reuşit să marcheze din careul mic!
Apoi, odată cu primul gol al oaspeţilor, marcat de acelaşi Romario Moise, care a “răzbunat” ratarea penaltiului cu un şut perfect din 16 metri, aproape de rădăcina barei (1-2, min. 60), şi cu schimbările făcute în cele două echipe, balanţa s-a înclinat tot mai mult către echipa lui Măldărăşanu, Florin Rădulescu şi “Lara Costche”, care a dominat categoric partea secundă.
Răileanu a transformat al doilea penalty acordat de ”curajosul” arbitru Mihai Motan – cavaler al fluierului aflat în programul “Tinere Talente” al CCA, egalând scorul (2-2, min. 71), pentru ca, “inevitabilul”, după cum a curs partea secundă, în care gazdele au părut şi “inferioare fizic”, să se producă în min. 87, când Chişi a reluat din apropiere, în plasă, centrarea perfectă a aceluiaşi Moise, aducând toate punctele celor de la Astra II.