Din păcate, este clar că fotbalul ploieştean, legenda Petrolul, în ciuda faptului că au ajuns la cel mai jos nivel posibil, la cel mai scăzut din istoria sa glorioasă, sunt o „miză” a luptelor politice şi a intereselor care nu au legătură cu ceea ce ar fi trebuit şi ar fi fost normal să se întâmple!
Vineri, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local, consilierii PSD şi ALDE – care formează majoritatea în acest for – au introdus un proiect de lege prin care, în sfârşit, mărcile „Petrolul”, deţinute acum de Primărie, să ajungă, pe termen determinat – 18 luni, în folosinţa celor de la clubul Petrolul 52!
Culmea, deja, proiectul a primit aviz negativ din partea unor servicii ale Primăriei „controlate” de cealaltă „tabără politică”, astfel că există riscul ca să nu se ia o decizie nici de această dată! Mai mult, anumite părţi din proiect deja sunt „tăiate”, fiind incredibil cum, de mai bine de jumătate de an, aleşii locali nu reuşeşsc să ducă la bun sfârşit un demers mai degrabă banal, în condiţii ”normale”.
Consilierii vor propune asocierea cu Petrolul 52, pentru 18 luni, iar dacă se va vota acest lucru, se va ajunge la instituţia Prefectului, pentru un aviz de legalitate şi apoi la „semănătura” primarului, „drumul” fiind unul în care pot apărea … evenimente neprevăzute..
Până acum, serviciul Buget/Împrumuturi a dat deja „rezoluţie” pe proiectul de hotărâre, considerând „că numai dupa evaluarea mărcilor şi determinarea dreptului de folosinţă se poate stabili varianta legală de transmitere a dreptului de folosinţă” (proiectul având o primă „contră” de la acelaşi director economic – Nicoleta Crăciunoiu), apoi, Direcţia de Administraţie Publică – Juridic, Achiziţii publice- Contracte, prin semnătura lui Androne Adrian (în calitate de Şef Serviciu Juridic Contencios) a dat, de asemenea, „AVIZ NEGATIV” aceluiaşi proiect!
Conform actului publicat pe site-ul primăriei, apare şi o sumă înaintată – anume 5000 de ron, pe care Petrolul 52 o va vira Primăriei, în contul mărcilor (echipa de fotbal nu solicită altceva, din partea autorităţii locale, în afară de aceste mărci, cu care Primăria, oricum, nu a făcut nimic, până acum, sportiv) şi sunt precizate şi condiţii de „protecţie a mărcilor”, din partea Primăriei, de care ar trebui să se ţină cont şi, în sfârşit, „telenovela mărcilor” să se încheie!