V. S.

Apariția unei noi secții a Muzeului Județean de Artă Prahova a condus la modificări în regulamentul de organizare și funcționare, schimbări care au fost aprobate de consilierii județeni, în ședința din luna februarie.
Astfel, prin înființarea Secției Colecția de Artă Avocat Aldea N. Neagoe (1908-1983), în imobilul situat în strada Văleni nr. 93 A, au fost stabilite atribuții și responsabilități pentru buna funcționare a noii secții. Acum, Muzeul Județean de Artă Prahova are în componență trei secții: Muzeul de Artă Ploieşti, Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu”Câmpina și Colecţia de Artă ”Avocat Aldea N. Neagoe”(1908-1983).
Unul dintre cei mai cunoscuţi colecţionari de artă din ţară – medicul Aldea Hortensiu (foto) – a decis, în urmă cu mai bine de doi ani, să doneze casa părintească de la Ploieşti şi o importantă colecţie de pictură şi sculptură autorităţilor judeţului, cu condiţia ca locuinţa să devină muzeu. Lucru care s-a și întâmplat, iar în urmă cu două zile au fost aprobate modificările din structura Muzeului Județean de Artă Prahova.
În luna mai 2015, medicul Aldea Hortensiu a precizat pentru ziarul Prahova: “Una dintre săli găzduieşte Galeria Academică – unde sunt picturi ale unor artişti ce reprezintă academismul românesc, o alta – Galeria Portretelor, ce cuprinde o lucrare nesemnată, atribuită lui Grigorescu, dar şi lucrări de Eustaţiu Stoenescu, Costin Petrescu, Samuel Mützner. Mai există Galeria de artă ieşeană interbelică, reunind picturi semnate de Mihai Cămăruţ, Victor Mihăilescu- Craiu, Otto Briese, Dan Hatman, Galeria de artă ieşeană contemporană, unde pot fi admirate opere de artă aparţinând artiştilor Nicolae Matiuş, Francisc Bartok, Florin Petrache, Felix Aftene, Daniela Grapă, Florin Ungureanu, Galeria de artă contemporană românească, unde există lucrări de Constantin Piliuţă, Ion Pacea, Traian Brădean. Lucrările de sculptură sunt realizate de Ion Irimescu, Marcel Guguianu, Constantin Marinete, Vasile Condurache, Doru Andrei”.