Volei Municipal Zalău – Tricolorul LMV Ploieşti, astăzi, ora 18:00

Petre Apostol

În această seară, echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploieşti va debuta în faza finală a Diviziei A1, urmând să ofere replica vicecampioanei naţionale Volei Municipal Zalău, deţinătoarea Cupei României. Echipa ploieşteană, antrenată de Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu, a încheiat pe locul al cincilea faza I din campionat, la opt puncte de ultima treaptă a podiumului şi la nouă puncte de prima poziţie.
Tricolorul LMV urmăreşte un loc pe podium în acest sezon, după clasarea pe locul al cincilea la finalul ediţiei trecute de campionat. Misiunea ploieştenilor, însă, va fi una deosebit de dificilă, iar meciul de la Zalău poate reprezenta o bornă importantă în drumul spre medalii, încă din primul meci al fazei finale, în care echipele clasate pe locurile 1-6 la sfârşitul părţii întâi a competiţiei vor juca între ele, tur-retur, pentru titlul naţional, cu punctele deja acumulate din primele 22 de partide.
În meciurile directe din prima parte a Diviziei A1, fiecare echipă a câştigat pe teren propriu, însă Tricolorul LMV în tiebreak, scor 3:2 (25:23, 23:25, 23:25, 25:23, 16:14), în vreme ce Volei Municipal Zalău a luat toate punctele puse în joc, scor 3:1 (25:20, 18:25, 25:20, 25:21).
Dar, trebuie menţionat că echipa ploieşteană a demonstrat că poate emite pretenţii în Sălaj, după ce în sezonul trecut a luat un punct la Zalău, cedând în tiebreak, scor 2:3 (29:27, 10:25, 12:25, 25:19, 8:15), fapt care era foarte aproape să se întâmple şi în prima parte a acestei ediţii.
Tricolorul LMV evoluează la Zalău după ce a încheiat faza I din campionat cu un succes categoric pe teren propriu, cu a şasea clasată, CSM Bucureşti. Însă, în ultimele trei jocuri din deplasare a câştigat doar unul, cu CS Arcada Galaţi, în tiebreak, pierzând la Craiova şi, surprinzător, la Cluj, în tiebreak.
În schimb, echipa antrenată de Marian Constantin are o serie de cinci victorii consecutive, ultima înfrângere fiind înregistrată pe 13 februarie, în deplasare, cu CS Arcada Galaţi, scor 3:2. În plus, trebuie menţionat faptul că Volei Municipal Zalău a câştigat toate meciurile disputate pe teren propriu, doar Steaua Bucureşti reuşind să obţină un punct în Sălaj.
De altfel, Volei Municipal se află la egalitate de puncte cu Steaua, dar trupa din Capitală ocupă prima poziţie, beneficiind de un setaveraj mai bun, echipa din Zalău situându-se pe locul secund.
Meciul de la Zalău urmează să fie arbitrat de Tudor Pop şi Cristian Şanta, ambii din Cluj Napoca, observator din partea federaţiei de specialitate fiind desemnat V. Dumitrescu (Bucureşti).
De adăugat că în cadrul etapei vor activa doi arbitri ploieşteni, Darius Meşca urmând să fie arbitru 1 în meciul de la Craiova, iar Alin Mateizer – arbitru 2, la partida de la Bacău.

Programul complet al etapei:

Grupa I valorică (locurile 1-6)
Volei Municipal Zalău – Tricolorul LMV Ploieşti, astăzi, ora 18:00
SCM U Craiova – Arcada Galaţi, astăzi, ora 18:00
Steaua Bucureşti – CSM Bucureşti, mâine, ora 13:45 (Digisport 4)
Grupa a II-a valorică (locurile 7-12)
Volei Club Caransebeş – Universitatea Cluj, astăzi, ora 17:00
Ştiinţa Bacău – Unirea Dej, astăzi, ora 17:00
Explorări Baia Mare – VCM LPS Piatra Neamţ, astăzi, ora 18:00