F. T.

Aproximativ o mie de polițiști din toată țara – dintre care peste o sută din Prahova – au protestat, ieri, în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne, nemulţumiți de salariile pe care le primesc, în prezent, oamenii legii.
Din județ, au plecat atât membri ai Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP) –
lider Doru Marian, cât și ai Sindicatului “Diamantul“ România (SPR) – președinte Florin Ioniță. Deplasarea polițiștilor prahoveni în Capitală a fost făcută cu autocarele și, după cum ne-au precizat cei doi lideri, la pichetarea de ieri au fost prezenți numai oamenii legii care erau în timpul liber sau în concedii.

MAI PH
Reamintim că polițiștii le-au dat un avertisment conducerilor MAI și Guvernului Grindeanu prin care anunțau, încă din luna februarie, că vor ieși în stradă la mijlocul lunii martie, dacă nu vor fi plătiți corespunzător muncii prestate, “și nu la nivelul unei femei de serviciu”. De altfel, motivele protëstului de ieri – pentru care a fost obținută autorizație de la Primăria București – a fost anunțat de membrii mai multor sindicate din poliție, prin comunicate de presă. De exemplu, Sindicatul Național al Agenților de Poliție a transmis, printre altele, că “este inadmisibil să acceptăm ca o femeie de serviciu din Ministerul Sănătății să câștige 3.500 de lei, iar un agent de poliție care aleargă după hoți să ia 2.500 de lei. (…) Dacă nu se va obţine o mărire de salariu decentă, vom picheta sediile MAI și al Guvernului pe o perioadă nedeterminată, până se va ajunge la un numitor comun”.
Alți sindicaliști au mai spus că, la ultima întâlnire de la sediul Ministerului Muncii, tentativa de a se ajunge la un acord privind salarizarea a fost sortită eșecului. Ba, mai mult, polițiștii ar fi fost chiar mințiți.
În urma pichetării de ieri, după cum ne-au precizat liderii prahoveni ai celor două sindicate prezente la București, Doru Marian și Florin Ioniță, o delegație a polițiștilor urma să fie primită de către ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, pentru a se așeza la masa tratativelor.