Petre Apostol

Campionatele de handbal la nivelul juniorilor se apropie de momentele fazelor finale, unele dintre competiţii încheindu-şi fazele preliminare. La categoria juniori III, este de remarcat prezenţa printre cele mai bune 32 de echipe ale ţării a formaţiei de la ACS Olimpic Mizil, club privat, înfiinţat în 2013 la iniţiativa lui Costel Teleru, cel care se ocupă de pregătirea copiilor, alături de Corneliu Rusoiu şi Ionuţ Tiţa.
Pentru al doilea an la rând, echipa de juniori III de la Olimpic Mizil a obţinut calificarea la turneul semifinal 1 din campionat, la care sunt prezente primele 32 de echipe din faza preliminară. Echipa prahoveană a încheiat pe locul al patrulea seria D din cadrul campionatului, cu 21 de puncte, înregistrând zece victorii, o remiză şi patru înfrângeri.
De menţionat, totuşi, că locul real al echipei din Mizil ar fi al doilea în serie, după CSM Bucureşti, formaţie care a obţinut maximum de puncte. Asta deoarece echipele clasate pe locurile 2, respectiv 3, CSŞ 2 Bucureşti şi Dinamo Bucureşti, care au încheiat cu 24, respectiv 22 de puncte, au beneficiat de punctele bonus acordate pentru că au avut jucători de talie, conform regulamentului Federaţiei Române de Handbal. Din totalul punctelor acumulate, CSŞ 2 Bucureşti a primit 13 puncte, iar Dinamo 12 puncte, ca urmare a faptului că au respectat cerinţele de talie.
Cum Olimpic Mizil, cu un lot alcătuit doar din jucători ai localităţii prahovene, nu a avut jucători de talie, nu a primit niciun punct bonus, motiv pentru care, deşi a învins în două dintre cele trei dispute directe cu CSŞ 2 şi cu Dinamo, s-a situat în urma lor în clasament.
Turneul semifinal 1 este programat să se dispute în perioada 31 martie – 2 aprilie, echipele calificate urmând să fie repartizate în opt grupe a câte patru formaţii fiecare, primele două clasate din fiecare grupă avansând la turneul semifinal 2.
La turneul semifinal 1, Olimpic Mizil va face parte dintr-o grupă cu LPS Vaslui (care a câştigat seria A), CSŞ Hunedoara (locul 2 în seria G) şi CSŞ Galaţi (locul 3 în seria B).